Nickerie.Net, dinsdag 04 mei 2010


Loslopend vee Southdrainweg wordt aangepakt

Loslopend vee is een van de grote problemen waarmee bestuurders op de Southdrainweg dagelijks geconfronteerd worden. Het vee laat zich niet afschrikken door voertuigen. De koeien zijn de drukte over deze weg al gewend. Deze dure weg die 13.1 miljoen Euro’s gekost heeft, moet duurzaamheid garanderen. Vrijdag werd de weg officieel opgeleverd en in gebruik genomen. De ruim 30 kilometer lange weg verbindt via het veer, Suriname met Guyana.

Minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken (OW) zegt dat er maatregelen getroffen zullen worden om te voorkomen dat het vee op de straat komt. Hij vertelde dat deze kwestie de aandacht van districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar en de Gewestelijke Politie Commandant (GPC) heeft. “Het komt vaker voor dat wanneer de koeien geschut zijn ze ineens van niemand meer zijn. Het is dan moeilijk om de eigenaren te traceren. We hebben plannen om andere maatregelen te treffen tegen loslopend vee”, aldus Kandhai. De bewindsman vindt dat de veehouders ook het besef moeten hebben dat dit niet kan. Bovendien wordt de weg met de dag drukker en een ongeluk schuilt in een hoekje.

Shankar zegt dat hij steeds klachten krijgt over loslopend vee. Vooral automobilisten die vaker over deze weg moeten, zijn woedend over de situatie. Shankar vertelt dat hij persoonlijk de veehouders van de omgeving heeft opgeroepen en een goed gesprek met ze heeft gehad. De politie heeft deze personen ook aangesproken. “Ondanks dit alles heeft het gesprek geen zoden aan de dijk gezet. We zullen nu hardere maatregelen treffen”, aldus Shankar. Hij bekijkt de mogelijkheden voor het opleggen van een boete.

(Tekst en foto: Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

04-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics