Nickerie.Net, donderdag 20 mei 2010


“Staatsgreep was crimineel handelen en ordinaire coup”

Paramaribo - De Staatsgreep van 25 februari 1980 was een criminele handeling. Dit zei Justitieminister Chandrika Santhoki vrijdag bij de eerste steenlegging van het nieuw hoofdbureau van politie. Tegen over RADIO 10 stelt de bewindmsan verder dat de machtsgreep onder leding van Desi Bouterse niets anders dan een ordinaire militraire machtsgreep is geweest.

Dit is te onderbouwen met het leed dat na 30 jaren nog steeds voelbaar is in de gemeenschap en de rechtsstaat. Het is, volgens de bewindman en kandidaat parlementarier namens de VHP, meer dan billijk te stellen dat het decdenia heeft gekost om de schade uit die periode te herstellen.

Het bureau aan de waterkant werd tijdens de voltrekking van de coup in brand geschoten door een militaire vaartuig op de Surinamerivier. Desi Bouterse vindt het vreemd dat minister Santokhi van mening is dat het hoofdbureau van politie “door criminelen kapot is geschoten in 1980”. Bouterse was een van de leiders van de coup. Op 25 februari 1980 schoten de militairen het hoofdkwartier van de politie in brand en namen de leiding van het land over.

De NDP voorzitter zegt dat Santokhi na de machtsovername gewerkt heeft voor de Justitiële dienst. “Dan heeft hij ook gewerkt met criminelen, want hij maakte deel uit van hetzelfde team”, aldus Bouterse. Hij wijst erop dat ondanks de machtsovername, Santokhi in overheidsdienst was en zijn werk op het ministerie van Justitie & Politie heeft gedaan. “Er is ruim 90 kilogram cocaďne verdwenen bij de politie, in de directe omgeving van Santokhi. En nog steeds kan er geen opheldering komen. Na de verkiezingen zullen wij een onderzoek verrichten dan zullen we zien wie de echte criminelen in het land zijn”, aldus Bouterse.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

18-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics