Nickerie.Net, maandag 24 mei 2010


Volks Alliantie sluit campagne in Nickerie af

Nickerie - De massameeting van gisteravond was de laatste voor de Volks Alliantie in het district. De kandidaten hebben de grote massa voor de laatste keer toegesproken. Ook adviseerden ze om voor verbetering en ontwikkeling te kiezen. Lijsttrekker Soetimin Marsidih zegt dat de ster, het symbool van de partij, voor verlichting zorgt. Het licht zal in een ieders leven schijnen. “Andere partijen hebben een paraplu, omdat de donkere wolken zich ophopen. Om het grijze verleden en de donkere wolken heb je inderdaad een paraplu nodig”, aldus Marsidih.

Ruwisha Premcharan, assembleekandidaat nummer 2, vindt dat er niet meer traditioneel gestemd moet worden. “Ga niet op een leider stemmen die zogenaamd ‘cool’ is. Weet je wat cool is? Een partij die echt werk, dat is cool”, vindt Premcharan. Gaitriedevi Soekaloe van de Middenblok zegt dat vrouwen meer moeten gaan betekenen in de maatschappij. Ze pleit voor maïsteelt, waardoor een veevoerfabriek opgezet kan worden in het district. Dit zal de veeteelt bevorderen. Carlo Soemotinojo, assembleekandidaat 4, zegt dat er rust, vrede, vrije meningsuiting en stabiele monetaire reserve is in het land. Hij wil ordening in de rijstsector, verpaupering van Wageningen tegengaan en werkloosheid bestrijden. Lijstduwer Manohar Soedamah vindt dat voor een integere en daadkrachtige partij gekozen moet worden.

Leakat Mahawathkhan, PL’er, betoogt dat het grondbeleid continu aan de orde wordt gesteld. Hij vindt dat mensen niet alleen voor belangen behartiging de partij moeten joinen. Hij haalt ook aan dat we onze jongeren goed moeten opvoeden. Op aandringen van mensen declameerde Mahawathkhan het lied dat door kinderen gezongen wordt.

Sinterklaas kapoentje. Somo schopt met zijn schoentje Brunswijk schopt met zijn laarsje Onder Doekhie’s marsje

Satya Kisoensingh zegt dat het grootste gedeelte van de UPS in tact gebleven is. “We willen productie verhogen , werkloosheid verminderen en de rijstsector beter ontwikkeling”, aldus de weduwe van wijlen Harry Kisoensingh. Ze vindt dat het aantal beplantte rijstarealen met 60 % vermeerderd moeten worden. Verder moeten er agrarische vakscholen opgericht worden, zodat afgestudeerden naast de rijstbouw ook nog andere gewassen kunnen telen.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

23-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics