Nickerie.Net, maandag 24 mei 2010


Kabinet Venetiaan/Sardjoe vanaf 26 mei demissionair tot nieuw kabinet

Geplaatst: 24/05/2010

Paramaribo - Het kabinet Venetiaan/Sardjoe is vanaf morgen demissionair. Om concreter te zijn, vanaf het moment dat de uitslag van de verkiezingen van morgen bekend is, zegt politicus Emile Wijntuin aan DBS. Het volk geeft aan politieke organisaties het mandaat om voor een periode van vijf jaren te regeren. Aangezien de huidige coalitie op 25 mei 2005 het roer in handen kreeg, mag gevoeglijk worden aangenomen dat het volksmandaat dan ook op 25 mei 2010 stopt.

President R. Venetiaan en VP R. Sardjoe (Fotografie Akhiel Mahabier)President R. Venetiaan en VP R. Sardjoe (Fotografie Akhiel Mahabier)

Demissionair zijn, houdt in dat de regering Venetiaan/Sardjoe alleen lopende zaken mag afhandelen. Er mogen dus geen nieuwe wetten en besluiten worden afgevaardigd. Onderhandelingen en nieuwe exercities die te maken hebben met de Fiso-transformatie mogen volgens de politicus wel worden afgehandeld. Alles dat te maken heeft met het Fiso-traject valt onder de noemer lopende zaak, omdat dit nieuw beloningssysteem al in implementatiefase is.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

24-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics