Nickerie.Net, maandag 24 mei 2010


Ronald Venetiaan: ‘Moro e Doro’    

Geplaatst: 24/05/2010

Paramaribo - ‘Hij is geen geweldenaar, hij is geen wildebras, hij draagt zijn eigen jas’, luidden enkele fragmenten van het lied van de NPS-houseband waarmee NPS-voorzitter Ronald Venetiaan heel groots werd binnen gehaald gisteravond tijdens de slot-massameeting van het Nieuw Front in Grun Djari, alwaar duizenden partijleden en sympathisanten van de NPS, VHP, SPA, DA’91 en A-Combinatie aanwezig waren. Volgens Venetiaan hebben de NPS, de VHP en de SPA heel veel te verduren gehad. Hij memoreerde de menselijke ellende die is toegebracht aan Suriname. ‘Te obia a nof joe iem no spiet na ing tapoe’, besloot hij de uitspraken gedaan over de periode vol misère. ‘De toekomst van Suriname ligt in de handen van de zwevende kiezers, het volk van Suriname.’ Hij erkende dat het Nieuw Front nog heel veel te doen heeft. Maar belangrijk is dat er een goede basis is gelegd voor de ontwikkelingen. Hij somde op de veelbesproken reserve van 679 miljoen USD in de Surinaamse staatskas. ‘Moro e doro’, hield hij het volk ook voor. Dat het kiezen in een andere richting desastreuze gevolgen zal hebben voor de natie, vond Venetiaan overbodig om nogmaals voor te leggen. Dit heeft het Nieuw Front al meerdere malen gedaan. Zijn stemadvies was heel kort maar krachtig: ‘25 mei, zorgoe dat je wroko boeng wroko.’

NPS-voorzitter Ronald Venetiaan:'Moro e Doro' (Fotografie Akhiel Mahabier)NPS-voorzitter Ronald Venetiaan:'Moro e Doro' (Fotografie Akhiel Mahabier)

VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe benadrukte dat de soevereine wil van de Surinamer in het parlement door het Nieuw Front op perfecte wijze tot uitdrukking gebracht zal worden. Het Nieuw Front heeft zich tot taak gesteld het dienen van de belangen van de totale natie. Sardjoe deed de aanbeveling aan elke Surinamer om te kijken in de achteruitkijkspiegel en de vraag te stellen: ‘Waar is mijn belang gediend en waar zijn de belangen van mijn kinderen gediend?’ Hij spoorde het volk aan te stemmen op het Nieuw Front, maar zei tegelijkertijd ook het volgende tot de partijsympathisanten en leden van de overige politieke combinaties. ‘U blijft Surinamer. We hebben samen te leven met elkaar op deze bodem die we lief hebben.’

‘Een land afbreken, kan al binnen 6 maanden geschieden’, wees de voorzitter van DA’91 Winston Jessurun de goed opgekomen massa voor. Hij waarschuwde ervoor nooit te kiezen voor de heilloze weg die de avonturiers, de clowns, leugenaars en bedriegers bewandelen. Het Nieuw Front is de enige goede weg, zei hij. De voorzitter van de SPA, Guno Castelen, legde de massa voor dat het Nieuw Front hen niet slechts nodig heeft op 25 mei, maar jarenlang om samen het uitgestippelde beleid tot uitvoer te brengen.

 
VHP-kandidaat Ganeshkoemar Kandhai hield de massa voor niet te kijken naar de massa en te concluderen dat het Nieuw Front al binnen is, maar te stemmen op het Nieuw Front. Infrastructuur, de basisvoorwaarde voor ontwikkeling, werd door hem aangeprezen. Vanaf Marowijne tot Nickerie, tot ver in het zuiden van het binnenland. Continuïteit van beleid is nodig. De karavaan van het NF heeft diverse verkeerspunten gepasseerd. Deze waren niet altijd even gemakkelijk. 25 mei werd ook door hem bestempeld als een moeilijk kruispunt dat nog overbrugd moet worden. Hij roept zwevende kiezers op om te stemmen op het Nieuw Front. Volgens NPS-kandidaat Hesdy Pigot heeft het Nieuw Front nog een massameeting te vieren en dat is de overwinningsmassameeting in De Olifant. Hij drukte de kiezers op het hart te voorkomen dat politieke avonturiers die slechts binnen de grenzen van Suriname vrij kunnen lopen, aan de macht komen om het land te vernietigen.

Asha Bhagwat

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

24-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics