Nickerie.Net, zaterdag 29 mei 2010


Jules Wijdenbosch niet gekozen

Jules Wijdenbosch, lijstduwer van de Mega Combinatie, is niet herkozen als parlementariėr. Wijdenbosch kreeg onvoldoende stemmen om de kiesdeler in Paramaribo te halen. De politicus kreeg 1.642 stemmen. Er moeten cijfers van 20 stembureaus nog worden bijgeteld, maar zoals de kaarten nu liggen, wordt hij niet gekozen.

Wijdenbosch is in vergelijking met de vorige verkiezingen dramatisch achteruit gegaan in het aantal stemmen. Hij kreeg als lijsttrekker van de Volksalliantie voor Vooruitgang (VVV) 10.394 stemmen. De VVV kreeg in Paramaribo 12.648 stemmen. De politicus vond het niet erg dat hij op de 17e plaats, als lijstduwer gekandideerd werd. Hij was ervan overtuigd dat hij gekozen zou worden.

De politicus verliet DNP 2000 (Democratisch Nationaal Platform) en trad opnieuw toe tot de NDP. Deze stap schijnt zijn achterban niet gewaardeerd te hebben. In elk geval wijst de voorlopige telling uit dat Wijdenbosch de Nationale Assemblee vaarwel moet zeggen. Het is niet te verwachten dat de uitslag van 20 stembureaus nog veel gewicht in de schaal zal leggen. De kiesdeler in Paramaribo is voor deze verkiezing 5.535. Dit is 17% meer dan bij de vorige verkiezing.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

28-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics