Nickerie.Net, zaterdag 10 juli 2010


Amerikaanse ambassadeur hoopt op YES-student uit Nickerie

Nickerie - De Amerikaanse ambassadeur John R. Nay hoopt dat dit jaar een Nickeriaan in aanmerking komt voor een studiebeurs in de VS in het kader van het YES-programma. In totaal gaan zeven mulo-leerlingen uit Suriname via het Youth Exchange en Study Program (Yes) met een studiebeurs naar Amerika voor het schooljaar 2010-2011.

De Amerikaanse ambassadeur John R. Nay

Het Yes-programma is een uitwisselingsprogramma tussen Suriname en de VS. Leerlingen van beide landen worden ondergebracht in gastgezinnen. Gedurende een jaar gaan zij daar naar school en doen mee aan een vooraf opgesteld programma.

De Amerikaanse ambassadeur deed zijn uitlatingen over YES donderdag tijdens de viering van de onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten in Hotel Royal Inn in Nickerie. Nay bracht daar zijn toost uit op vrijheid, onafhankelijkheid, democratie en op de rechten van de mens. Daarnaast stond Nay stil bij de 220-jarige relatie tussen Suriname en de VS. Op Independence Day wordt de onafhankelijkheid van de VS gevierd die op 4 juli 1776 werd uitgeroepen.

Internationaal is dit jaar uitgeroepen tot het jaar van de biodiversiteit. De ambassadeur merkte op dat biodiversiteit en jeugd centraal staan bij de viering van de onafhankelijkheidsdag dit jaar. Nay verklaarde dat Suriname zich gelukkig mag prijzen op het gebied van biodiversiteit. Biodiversiteit en de jeugd moeten volgens de diplomaat beschermd worden. Beschermde diersoorten mogen niet uitgeroeid worden. Ook met het ‘groen’ moet zuinig omgesprongen worden. De diplomaat benadrukte dat onze kinderen onze toekomst bepalen en dat ze op elk gebied bescherming moeten genieten.

(Wanita Ramnath)

Bron:

Nickerie.Net / NSS

10-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics