Nickerie.Net, woensdag 28 juli 2010


Geen eerste hulp, politiefunctionaris sterft op Apoera

Dorpelingen West-Suriname willen permanente arts  
Geplaatst: 27/07/2010

Apoera -  Het ontbreken van EHBO-diensten in de nabijheid kostte de dienstdoende politie-hoofdinspecteur Stanley Felixdaal (58) het leven te Apoera. Hij vertoefde voor opsporingswerkzaamheden in een guesthouse te Apoera en voelde zich afgelopen zondag plotseling onwel. De politiefunctionaris bleek een beroerte te hebben gehad, waaraan hij uiteindelijk bezweek.

Het ontzielde lichaam van de politieman is later per boot richting Southdrain afgevoerd en van daaruit naar het mortuarium van het Dr.L.Mungra Ziekenhuis. Het lijk werd ook gebracht naar het politie hoofdbureau te Nieuw Nickerie, waar een arts de dood vaststelde daarna werd het stoffelijk overschot van Stan, zoals velen hem kenden, dezelfde avond naar de hoofdstad gereden. Felixdaal heeft van september 2007 tot december 2008 gediend als gewestelijk politiecommandant in Brokopondo. De laatste jaren werkte hij bij het Centrale Inspectieorgaan aan de Duisburglaan.

Ondanks dat SZF een afdeling heeft te West-Suriname is er nog steeds geen permanente arts beschikbaar voor dit gebied. De Inheemse gemeenschap van Apoera, Section en Washabo zien graag dat de nieuwe regering daadwerkelijk acties onderneemt om een arts die richting op te dirigeren en ook naar andere afgelegen dorpen waar zulks nodig is. Vaak genoeg moeten de West-Surinamers uitwijken naar buurland Guyana voor medische behandeling. Het is zo blijkt nu, aan de huidige minister van Volksgezondheid, Celcius Waterberg, niet gelukt zulks te realiseren. De bewoners van die regio hopen van harte op betere tijden.


Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics