Nickerie.Net, maandag 02 augustus 2010


DNA-leden wisten niets van peperdure kantoorruimte van Bouterse in Royal Torarica
Geplaatst: 02/08/2010

Paramaribo - In schril contrast met de verkiezingscampagne van Bouterse, waarin hij telkens weer verwees naar de armoede in het land, heeft hij een kantoorruimte toegeëigend in de peperdure Royal Torarica. De kosten komen regelrecht voor de rekening van de belastingbetaler. De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jenny Simons, nam in haar eentje een besluit door de gekozen president Desi Bouterse een ruimte in Royal Torarica aan te bieden. Volgens een bericht van DBS moesten DNA – leden moesten vanuit de media vernemen dat Bouterse dagelijks kantoor houdt in de presidentiële suite in Royal Torarica.

Mahinder Rathipal (NF/VHP), DNA- lid tevens lid van de Huishoudelijk Commissie, zegt dat Simons de commissie op geen enkele wijze betrok in haar besluit. Hij wil als lid weten wat het kantoor van Bouterse de staat kost. ‘Er is geen afstemming geweest over de plek. Ik betreur dit’, zegt het commissielid. ‘Ik ben benieuwd wie het besluit heeft genomen. Ik heb er geen moeite mee als er een ruimte komt voor de gekozen president, maar de ruimte moet aangepast zijn aan de tijd, omstandigheden en financiën.’

Ook het lid Carl Breeveld (DOE) herinnert zich geen officiële mededelingen over het kantoor van Bouterse in Royal Torarica. Hij kan zich herinneren dat er wel over een ruimte voor de president elect werd gesproken. Toen werd gezegd dat de president behoefte had aan een ruimte. Waar de ruimte zou worden gezocht, werd niet verteld.

De ondervoorzitter van de DNA zegt dat ze op een gegeven moment door de voorzitter werd medegedeeld dat de gekozen president in Royal Toraica kantoor zou houden. Dat was voor haar als kennisgeving. ‘Ik heb geen commentaar op geleverd en lever die nu ook niet’, aldus Wijdenbosch.

De voorzitter zegt dat er vanuit het parlement is gereageerd. ‘We hebben onze plicht gedaan. Toen de DNA zag wat er gaande was en dat er voor de gekozen president geen voorzieningen waren, hebben we het beste gedaan’, legt Simons uit. ‘Het parlement heeft een kantoor voor de pres gehuurd.’ Ze kan zich herinneren dat de volksvertegenwoordiging volledig op de hoogte was van de presidentiële accommodaties.

De verhuring heeft een tijdelijke aard en is in feite een provisorische handeling. Er zijn geen wetten die de status van de gekozen president regelen. Intussen zijn er DNA- commissies bezig die dit voor de toekomst moeten regelen. De toekomstige gekozen president wordt conform de wet geaccommodeerd. Nu houdt Bouterse, in samenspraak met de DNA en de zittende president Ronald Venetiaan, kantoor in Royal Torarica.

Gregory Rijssen

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics