Nickerie.Net, maandag 16 augustus 2010


2e groep thuiszorgwerkers afgeleverd in Nickerie
Geplaatst: 16/08/2010

Nickerie -  De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft op 05 augustus in het rijstdistrict Nickerie de 2e groep thuiszorgwerkers gecertificeerd. De uitreiking vond plaats in Hotel Concord. Deze groep startte met 30 participanten. Hiervan hebben 20 de eindstreep gehaald. De trainingen zijn verzorgd door verpleegkundigen van het Streekziekenhuis Nickerie (SZN). Bij de uitreiking waren de assembleeleden Soerjan en Marsidi van Nickerie aanwezig. Verder hebben directie en stafleden van de SAO, vertegenwoordigers van Huize Francis, Pawaan Dhaam, en Rust en Werk en de docenten die deze training hebben verzorgd, de uitreiking bijgewoond.

De training is gefinancierd uit de begroting van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu. De cursusduur was 8 maanden: 6 maanden theoretisch en 2 maanden stage in het ziekenhuis van Nickerie en de bejaardentehuizen Huize Francis, Pawaan Dhaam en Huis Rust en Werk.
De SAO zal binnen zeer korte tijd de training Verpleeghulp brengen naar Nickerie. Hiervoor zal er eerst een selectie plaatsvinden uit beide groepen.

Ook heeft de onderdirecteur Vaktrainingen de heer A. Sewnandan op dezelfde dag, het startsein gegeven voor de training Elektrotechniek Huisinstallatie. In totaal hebben 26 participanten zich ingeschreven voor deze training, die verzorgd zal worden op de Technische School in Nickerie. De training Elektrotechniek Huisinstallatie zal 4 maanden duren.


Santi Sieuw

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

16-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics