Nickerie.Net, woensdag 18 augustus 2010


Stichting Sari helpt behoeftige scholieren

Nickerie -  Stichting Sari heeft 160 behoeftige scholieren van de diverse basis- en muloscholen in Nickerie een cadeaubon ter waarde van 50 SRD geschonken. Met deze bon kunnen de scholieren schoolspullen aanschaffen in vier verschillende winkels in Nickerie. Voorzitter Krishna Bajnath van Sari overhandigde de waardebonnen aan onderwijsinspecteur Roy Katisa. Hij heeft ervoor gezorgd dat de geselecteerde leerlingen de waardebonnen kunnen ontvangen.

Foto: Krishna Bajnath (r) overhandigt een cadeaubon aan onderwijsinspecteur Roy Katisa.

Bajnath zegt dat behoeftige ouders steeds een beroep op de stichting doen om ze tegemoet te komen met schoolspullen. De noden in het district zijn hoog, zegt ze, en schoolkinderen hebben dringend hulp nodig. Bajnath weet dat het bedrag niet voldoende is om alle benodigde schoolspullen aan te schaffen. "Maar het is iets." Sari kreeg een donatie van 2.000 euro van de stichting R.C. Maagdenhuis uit Nederland. Katisa is Sari erkentelijk voor de donatie. Namens Sari vroeg hij de verschillende schoolleiders om de vijf meest behoeftige scholieren aan te wijzen. Die namen zijn doorgespeeld aan de organisatie.

Warsha Ganga, vertegenwoordiger van het R.C. Maagdenhuis in Suriname, zegt dat organisaties verzoeken tot financiering van microprojecten bij de stichting kunnen indienen. Het Maagdenhuis is een breed fonds voor maatschappelijke projecten. Ouderen en jeugd zijn de belangrijkste doelgroepen. Het Maagdenhuis steunt projecten in Nederland en op de Antillen, en in 9 andere landen: Suriname, Senegal, Togo, Zuid Afrika, BraziliŽ, Cambodja, Estland, Litouwen en Kaliningrad.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

16-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics