Nickerie.Net, dinsdag 31 augustus 2010


Parmessar: 'Ik beloofde kiezers nooit presidentschap'
Geplaatst: 31/08/2010

Paramaribo -  ‘Ik wil die person zien die uit mijn mond hoorde dat ik na een overwinning van de Megacombinatie (MC) president zou worden. Ik wil de persoon zien die dat bewijs kan leveren.’ Dit zegt Rabindre Parmessar tegenover Dagblad Suriname. Volgens ex-parlementarier Leakat Mahawatkhan beloofde Parmessar aan Nickeriaanse kiezers dat hij na een eventuele MC-overwinning president van Suriname zou worden. Dit sprak de Hindoestaan aan en zij stemden massaal op MC.

De verkiezingen zijn voorbij en Parmessar vervult geen enkele prominente rol binnen de regering. Hij is nog steeds op dezelfde plek sinds 2000. ‘Mensen hadden verwachtingen’, legt Parmessar uit. ‘Sommigen hadden verwacht dat ik president zou worden.’ Uiteindelijk besloot de NDP dat Desi Bouterse de presidentskandidaat werd. Bouterse is nu de hoogste politieke leider in ons land. Volgens NDP structuren had Bouterse zelf de kandidatuur geclaimd en de structuren kregen hiervan notitie slechts als kennisgeving. De logische vraag bleef echter open staan waarom Parmessar in 2005 wel goed genoeg was voor presidentskandidaat en nu ineens niet meer. Later kwam aan het licht dat Bouterse in 2005 dit zelf geregisseerd had om bij de VVV-vergadering om zoveel mogelijk Hindoestaanse stemmen te trekken. Na de grote overwinning van de MC bij de afgelopen verkiezingen had de NDP-aanhang liever Jenny Simon als presidentskandidaat gezien. Bouterse had echter alle belang bij om president te worden, niet in de eerste plaats het volk te dienen, maar vooral om presidentiële onschendbaarheid te verkrijgen om strafvervolgingen vanwege zijn criminele activiteiten te ontlopen.

Parmessar is nu op oriëntatiebezoek in Nickerie. Op de vraag of Nickerianen het niet erg vinden dat hij geen prominente rol in de regering vervult, antwoordt Parmessar: ‘Ik doe mijn werk als parlementariër en ik probeer dat zo goed mogelijk te doen. Mensen hebben dat geapprecieerd.’

Volgens Mahinder Rathipal (VHP) irriteert het Hindoestanen nu dat hun rasgenoten heel slecht zijn vertegenwoordigd in de regering.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname / FOS Network

31-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics