Nickerie.Net, dinsdag 31 augustus 2010


Sporthal Nickerie aan grote renovatie toe
Geplaatst: 31/08/2010

Paramaribo -  De Nickerie Indoor Sporthal die vanwege haar hoogte uitsteekt in het Zwembadgebied bestaat reeds 25 jaar. Na jaren van verval, was het de huidige beheerder Walther Lackin die erop heeft gestaan om dit complex weer nieuw leven in te blazen, wat ook gelukt is. Thans voldoet de sporthal niet meer aan de eisen waaraan het moet voldoen. Walther Lackin zegt blij te zijn met het parlementaire bezoek. Het is voor hem iets nieuws. Hij heeft gretig gebruik gemaakt van de gelegenheid om meer uitleg te geven aan de delegatie over de plannen. Gedurende de afgelopen jaren is het de leiding van de sporthal gelukt om zich met kunst en vliegwerk staande te houden. Via het Staatsolie Sportfonds wordt er nu aan een projectplan gewerkt om dit gebouw in zijn geheel te renoveren.

Mike Watson heeft drie weken terug een werkgroep geïnstalleerd om dit plan zo spoedig mogelijk af te krijgen ter indiening bij het fonds. August Lila die deel uitmaakt van deze werkgroep, zegt dat het projectplan de komende dagen af is. Gelet op de zaken die aangepakt moeten worden, waaronder de houten vloer, de kapconstructie, tribune en toiletgroepen, komt de groep al op een kostenplaatje van circa 275.000 Amerikaanse Dollars. Het project zal via het ministerie van Sport en Jeugdzaken bij Staatsolie ingediend worden. Tegen die tijd kunnen andere donoren in het vizier komen. Aan de DNA-delegatie is gevraagd om waar nodig haar invloed positief aan te wenden opdat dit project voortgang mag vinden.

Werkgroep-lid Daisy van Genderen-Saltani gaf aan dat er wordt geïnvesteerd om de mensen straks in staat te stellen middels sport zichzelf gezond te houden. Parlementariër Refano Wongsoredjo benadrukte het belang van sportbeoefening en gaf aan dat de hal ook in de sociaalmaatschappelijke sfeer verder gebruikt zal worden.

Delegatieleider Rabin Parmessar complimenteerde de leiding en de werkgroep voor het werk welke zij verrichten. Met een goede sporthal worden jongeren van de straten gehouden, meent beheerder Walther “Wally” Lackin.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

31-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics