Nickerie.Net, donderdag 09 september 2010


Centrale Markt Nickerie krijgt getrainde bewakingsdienst
Geplaatst: 08/09/2010

Paramaribo -  De groep ex-militairen heeft in de afgelopen periode veel van zich laten horen. Zij hebben gestreden om aan een baan te komen. Nadat ze succesvol getraind zijn tot beveiligingsmannen, was dinsdag hun eerste werkdag. Op deze dag moest de groep van 15 ex-militairen zich om zeven uur aanmelden in de districtszaal. Dew Jairam, die deel uitmaakt van de leiding, heeft de mannen op het hart gedrukt om zich elke dag op tijd aan het werk aan te melden en zich kalm en voorbeeldig te gedragen tijdens de uitoefening van hun ambt.

De mannen zijn voorlopig in ploegendienst te werk gesteld als bewakers van de Centrale Markt van Nickerie. Jairam gaf te kennen dat de mannen binnenkort ook appel zullen houden en in een later stadium ook de vlag zullen hijsen. De mannen die tot en met 15 september de dagdienst zullen doen, zijn goed verwelkomd door marktbeheerder Dawoed Khodabaks. Op de markt zullen de mannen continu in overleg zijn met de marktleiding.

Khodabaks zei dat de rust erg belangrijk is op de markt. Hij wees de mannen erop dat er een belangrijke taak op hun schouders rust en zij verder zorg moeten dragen dat de veiligheid en rust van de markt gewaarborgd blijven. Waar nodig zal de marktleiding erbij gehaald worden en zullen de bewakers verder volgens instructies werken. Bij het ergste zal de politie erbij gehaald worden.

Van de bewakers wordt verwacht dat zij beheerst en tactvol handelen en zich vooral niet laten uitlokken. Voor de nieuwbakken beveiligers was het een goed gevoel om eindelijk naar het werk te gaan, waar zij weten dat zij nu een vaste baan hebben. Na verwelkomd te zijn, hielden de bewakers in kleine groepen van 4 een verkenningsronde op de markt. Naar verluidt zal het particuliere bewakingsbedrijf na verloop van tijd netjes bedankt worden voor de geleverde diensten.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics