Nickerie.Net, maandag 27 september 2010


Suriname zet schreden omhoog in de cricketwereld

Nickerie - Suriname wil geassocieerd lid worden van de internationale cricket bond, (ICC). Om deze status te verwerven moeten aan verschillende voorwaarden worden voldaan. Wendel Coppin, topman van ICC America’s was afgelopen weekend op bezoek in Nickerie voor een pre-inspectie. Suriname heeft op wedstrijdniveau op internationale toernooien duidelijk een stijgende trend laten zien door goede resultaten te boeken.

Wendel Coppin (rechts), van de internationale cricketbond (ICC) voor inspectie in Nickerie.

Volgens de competitieleider van de Cricket Bond Nickerie (CBN), Aziz Khodabaks, zijn er meerdere vereisten waaraan een land moet voldoen om associate member’ te worden. Het land moet beschikken over minimaal 12 cricketvelden. Hiervan moeten vijf of meer aan internationale normen voldoen. Om hieraan te voldoen, zullen voetbalvelden gebruikt worden als cricketveld. Verder moet er een jeugd-, een senioren- en een vrouwencompetitie gedraaid moeten worden.

In Nickerie werden er op de eerste inspectiedag enkele wedstrijden gespeeld. Op het veld te Centrum Groot-Henarpolder werd een jeugdwedstrijd afgewerkt en te Waldeck werd een seniorenwedstrijd gespeeld. In de avonduren hielden de voorzitter van de Surinaamse cricketbond Raj Narain en Coppin een presentatie over het cricketgebeuren. Voor de tweede inspectiedag, zondag, waren er activiteiten op de cricketvelden van de CBN en het veld aan de Beatrixweg georganiseerd. Ook was er een trainingsessie voor de seniorenspelers op het veld van de Rabindernath Cricketclub.

Na deze pre-inspecties volgen er nog twee inspecties. Hierna zal besloten worden of Suriname voldoet aan de eisen om toegelaten te worden als geassocieerd lid van de ICC.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

27-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics