Nickerie.Net, zaterdag 09 oktober 2010


VHP-parlementariërs eisen intrekking ‘ontslag’ OW-medewerkers

Paramaribo - Parlementariërs van de VHP eisen van de regering dat het besluit om het contract van meer dan 200 medewerkers van Openbare Werken (OW) niet te verlengen, wordt teruggedraaid. Minister Ramon Abrahams van OW zegt dat hij geen ruimte heeft om de mensen te handhaven. De ondervoorzitter van de VHP, Radjkoemar Randjietsingh, heeft president Desi Bouterse een brief geschreven hierover. Collega parlementariër en partijgenoot Asiskoemar Gajadin zegt dat de rechtspositie van deze mensen in gevaar is gebracht en dat met juristen zal worden gebogen over deze kwestie.

Minister Ramon Abrahams verlengt het contract van 200 mensen op OW niet, waardoor zij brodeloos zijn geworden.

Gajadin wil weten of het besluit alleen is genomen door de leiding van het ministerie of dat het hier om een regeringsbesluit gaat. “Op alle ministeries zijn er mensen in dienst genomen, maar alleen op OW wordt besloten massaal werknemers weg te sturen”, zegt Gajadin. Volgens hem is er hier geen verschil tussen, geen contract verlengen en ontslag. “Het betekent dat de mensen brodeloos zijn gemaakt”, vindt Gajadin.

Onrust

De politicus zegt dat de groep medewerkers die een brief heeft gekregen, zich nu in een paniekerige situatie bevindt. Gajadin ontkent dat het gaat om personen die gelieerd zijn aan de VHP. Als de mensen in dienst worden genomen, staat het niet op hun voorhoofd geschreven welke politieke kleur zij hebben”, zegt de parlementariër. De VHP-assembleeleden vinden dat de regering een duidelijker beleid moet voeren. Dit is een op zichzelf staande maatregel.

Gajadin, werkzaam op het ministerie, bevestigt dat de medewerkers deze week een brief hebben ontvangen waarin hen wordt meegedeeld dat hun arbeidscontract niet wordt verlengd omdat zij overbodig zijn en er geen ruimte is om hen te accommoderen. Het gaat om personen die in dienst zijn genomen kort voor de verkiezingen van 25 mei.

Bonden verdeeld

Bij Openbare Werken zijn twee bonden actief; ze zijn verdeeld over deze kwestie. Michael Sallons, voorzitter van de Bond Personeel Hoofdkantoor Openbare Werken, zegt dat het hier niet om ontslag gaat maar om het niet verlengen van contracten. De mensen zijn politiek geaccommodeerd volgens Sallons. Deze bond is aangesloten bij ‘de Moederbond’. De Bond Personeel Openbare Werken, aangesloten bij de CLO, heeft moeite met de situatie. Deze bond stelt zich op het standpunt dat het om werknemers gaat die niet op straat gezet mogen worden. De bond wijst erop dat deze mensen werkloos worden.

Op alle ministeries zijn mensen kort voor de verkiezingen in dienst genomen. Alleen bij Openbare Werken is besloten werknemers op straat te zetten. NSS verneemt dat deze kwestie aan de orde is gekomen in de raad van ministers donderdag. Abrahams vroeg om steun bij zijn collega’s, maar die hadden weinig sympathie voor deze actie, die niet vooraf besproken was.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

06-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics