Nickerie.Net, zaterdag 16 oktober 2010


Advocaat Kanhai vaart grof uit tegen journalist ABC

Paramaribo -Advocaat Irwin Kanhai is vrijdagmiddag op Boxel uitgevaren tegen Wayne Telgt van radio/televisie ABC. "Eet mijn mars!", aldus de advocaat tegen de verslaggever die van hem wilde weten hoe hij erbij komt dat journalist Biemla Gajadien niet terugkeert naar Suriname. Het incident voltrok zich na de zitting van de krijgsraad. Journalisten stelden Kanhai vragen over zaken die plaatsgevonden hadden op de zitting.

Irwin Kanhai, vrijdagmiddag na de zitting op Boxel

Voorlezen verklaringen In de zaak tegen Iwan Krolis had Kanhai er moeite mee dat verklaringen van Joyce Rahman, zus van Leslie Rahman, een van de slachtoffers van 8 december 1982, voorgelezen werd. Volgens Kanhai vertelt Joyce Rahman een verzonnen verhaal dat Biemla Gajadien haar had verteld. Volgens Gajadien zou thuis bij Centhia Rozenblad van de PALU worden vergaderd en er zouden in de woning wapens zijn opgeslagen.

Kanhai zei dat de beweringen van Gajadien niet hard gemaakt zijn. Zij heeft een buurman verzonnen, die haar dit verteld zou hebben. De verklaring van Rahman zou volgens de raadsman gebaseerd zijn op het door Gajadien uit de duim gezogen verhaal. Hoewel Kanhai Gajadien als getuige a decharge heeft opgebracht, denkt hij niet dat zij gehoord kan worden. "Zij is met de noorderzon vertrokken naar Nederland. Ik zou dit nog niet prijsgeven, maar zal het toch doen. Zij komt niet meer terug. Zij is al drie maanden weg. Dus kunnen wij dit verhaal niet ontzenuwen op de zitting", aldus Kanhai tegen de krijgsraad.

Geen bewijs De krijgsraad koos er toch voor om de verklaringen van Rahman voor te lezen. President Cynthia Valstein-Montnor legde uit dat het voorlezen van een verklaring nog niet inhoudt dat deze geldt als bewijslast. Ook de verklaring van Rita Chin zou worden voorgelezen. Dit is echter niet gebeurd. Toen een journalist een vraag hierover stelde aan Kanhai, ging hij daar niet op in, maar hij haalde uit naar Telgt. Volgens Kanhai weet Telgt ook dat Gajadien niet meer terugkomt. Volgens ABC komt Biemla Gajadien volgende week terug naar Suriname. Zij is met vakantie in Nederland.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

16-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics