Nickerie.Net, zondag 24 oktober 2010


Journalist Wayne Telgt geďntimideerd door regeringsexponenten

Geplaatst: 23/10/2010

Paramaribo - ‘We zullen je een lesje leren als je de regering blijft ondermijnen. Volgens jou hebben we geen mensen aan de andere kant en weten wij niet waarmee je bezig bent’, was de keiharde telefonische boodschap die Wayne Telgt kreeg. De radio ABC-presentator is gisteren voor de zoveelste keer bedreigd. Personen dichtbij Telgt melden dat het om een topregeringsfunctionaris gaat. DBS heeft vernomen dat Telgt ondermeer ervan wordt beschuldigd samen met VHP’ers en NPS’ers ‘ondermijnende activiteiten’ tegen de regering Bouterse/Ameerali te ontplooien.

‘Ik ga door met mijn werk’, zegt de jonge presentator strijdlustig wanneer DBS hem met dit verhaal confronteert. Hij ontkent de bedreigingen niet, maar wil geen namen noemen. Telgt zegt dat hij na de laatste zittingsdag van het 8 decemberstrafproces vaker door personen wordt gebeld.

De laatste keer belde een regeringstopper. ‘Ik ga juridische stappen ondernemen, want ik voel me bedreigd. Het lijkt alsof de jaren ‘80 weer herleven. Als de persoon vindt dat ik de regering ondermijn, ga ik dat blijven doen om te zien wat er gebeurt.  “Wat recht is praat ik niet krom, en wat krom is praat ik niet recht. Ik zal het blijven doen. Samen met mijn juridische adviseur zet ik alles op een rij om na te gaan welke stappen ik kan ondernemen”, zegt Telgt.

Volgens ingewonnen informatie zou de vertrouweling van Desi Bouterse, de NDP propagandist  Clif Limburg van de Surinaamse Sky Radio regelmatig intimiderend hebben uitgelaten richting mediabedrijven die kritische geluiden laten horen over de huidige regering. De huidige regering onder leiding van Desi Bouterse is momenteel met een politieke zuivering bezig bij alle departementen waarbij vooral ambtenaren met een VHP of NPS achtergrond de dupe van worden. Deze ambtenaren worden vervangen door aanhangers van de NDP, PL of door iemand uit de gelederen van A-Combinatie, vaak zonder voldoende ervaring of opleiding, wat tot nu een tot een reeks van procedurele blunders heeft geleid. 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname/ FOS Network

24-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics