Nickerie.Net, maandag 25 oktober 2010


Sharmila Kalidien-Mansaram: ‘Geen wild-west situatie creëren’
Geplaatst: 25/10/2010

Paramaribo -  ‘We moeten beslist geen wild-west situatie gaan creëren in het land’, waarschuwt de jurist Sharmila Kalidien-Mansaram. Ze is verbaasd dat de Justitieminister Martin Misiedjan aangeeft dat ontruimingen op grond van een rechterlijk bevel moeten plaatsvinden. Kalidien stond op de voorgrond bij de ontruiming te Rahemalbuiten, die indertijd heel veel stof had doen opwaaien binnen de samenleving. ‘Wij hebben de bouwsels die op de percelen waren geplaatst, laten weghalen.’ In deze kwestie was er helemaal geen sprake van enig rechterlijk bevel. ‘De persoon die een geldige grondbeschikking in handen heeft, is de rechtmatige eigenaar. En wanneer een wildvreemde Jan, Piet of Klaas een bouwsel op het perceel komt plaatsen, heeft de eigenaar de bevoegdheid om dit in samenspraak met de politie te verwijderen. De wet biedt ons de mogelijkheid om terstond op te treden’, benadrukt de jurist.

Kalidien waarschuwt ervoor dat indien occupanten middels een rechterlijk bevel ontruimd moeten worden, dit juist het klimaat van een wild-west situatie zal creëren in het land. Mensen zullen juist overgaan tot het bezetten van percelen van anderen. ‘En dat moeten wij proberen te voorkomen. Wij moeten geen wild-west situatie creëren.’
Kalidien is ervan overtuigd dat de Justitieminister een grote vergissing heeft gemaakt door aan te geven dat ontruimingen slechts op basis van een rechterlijk bevel moeten plaatsvinden. ‘Het is op zijn zachtst uitgedrukt een vergissing van de minister’, benadrukt zij tot besluit van het gesprek.

Asha Bhagwat

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

24-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics