Nickerie.Net, maandag 25 oktober 2010


‘Nickerie moet psychosociale begeleidingsdienst krijgen’
Geplaatst: 25/10/2010

Nickerie -  Het wordt nu hoog tijd dat vanuit het ministerie van Onderwijs, het district Nickerie een eigen psychosociale begeleidingsdienst krijgt. Volgens de Onderwijs- inspecteuren Roy Katisa en Dennis Malone is dit wel te realiseren. Inspecteur Roy Katisa zegt dat leerkrachten met hun eigen skills problemen op hun scholen aanpakken.

Tot op dit moment beschikken alle middelbare scholen van Nickerie over een councelor. Voor wat betreft de basisscholen, zegt Katisa dat nog niet alle scholen een councelor ter beschikking hebben. Onderwijs-inspecteur Dennis Malone die Wageningen en Coronie als werkgebied heeft, zegt dat counceling vrij nieuw zal zijn voor Coronie. Recentelijk heeft dit district drie councelors gekregen. Malone zegt dat bekeken zal worden in hoeverre zij effectief ingezet kunnen worden.
Uit verdere informatie blijkt dat in 2008 reeds een nota naar ex-minister Edwin Wolf was gestuurd waarin de behoefte aan een begeleidingsdienst in Nickerie kenbaar was gemaakt.

Op deze nota is nimmer antwoord gegeven, terwijl het ook was voorzien van resultaten van een onderzoek, welke uitgevoerd was door de Stichting WIN. Malone zegt dat hij hoopt dat de nieuwe minister weer zijn stukken nagaat en alsnog hierop reageert. Een begeleidingsdienst is hard nodig. Katisa zegt dat men niet moet wachten op een calamiteit om dan weer in actie te komen. Hij verwees naar de situatie enkele jaren terug op de OS Kisoensingh waar councelors baanbrekend werk hebben verricht. Vanuit de groep councelors is ook opgevangen dat de roep naar accreditatie van deze opleiding vrij groot is. Katisa zegt dit verder te zullen geleiden naar de Minov-bewindsman.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

24-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics