Nickerie.Net, maandag 25 oktober 2010


Minister Sastroredjo overweegt juridische stappen tegen Somohardjio

Somohardjo wil boekje opendoen over RGB-minister

Eric Mahabier en Pieter Van Maele, 25/10/2010

DEN HAAG/PARAMARIBO - Paul Somohardjo daagt minister van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB), Martinus Sastroredjo (KTPI) uit voor een openbaar debat in De Nationale Assemblée (DNA), waarin hij ‘een boekje wil opendoen’ over de RGB-minister. Dat zegt Somohar-djo, fractieleider van de Volks Alliantie in het parlement, aan de Ware Tijd.

Sastroredjo is niet onder de indruk en overweegt Somohardjo voor het gerecht te slepen als die zonder bewijzen, hem beticht van malversaties. De soap rond het al dan niet aanblijven van de minister zal hiermee weer in een nieuwe fase belanden. Somohardjo zegt de beschuldigingen van frauduleuze handelingen die Sastroredjo aan zijn adres zou doen, spuugzat te zijn.

“Ik ben nu nog een week lang in Nederland. Meteen na mijn terugkeer in Suriname zal ik mij samen met mijn fractie beraden welke acties ik kan ondernemen tegen Sastroredjo. Ik daag de RGB-minister uit voor een openbaar debat. Daar zal ik een boekje open doen over Sastroredjo en bewijzen wie werkelijk de corrupte persoon is.” Somohardjo stelt dat hij genoeg zaken kan aankaarten om te bewijzen dat Sastroredjo betrokken is bij fraude, bijvoorbeeld bij Volkshuisvesting en bij de uitvoering van afgravingswerken. Sastroredjo zegt niet onder de indruk te zijn van de ‘uitdaging’ van Somohardjo. “Ik kijk met heel veel plezier uit naar het debat in de DNA. Misschien moeten we echter eerst maar eens de begrotingsbehandelingen afwachten. Als minister ben ik me wél aan het concentreren op het maken van beleid”, begint Sastroredjo. Hij zegt het verder te betreuren dat politici ‘op zo’n vieze manier’ politiek bedrijven.

Intussen overweegt de KTPI-minister juridische stappen te nemen. “Laat Somohardjo maar eens met bewijzen komen. Durft hij die beschuldigingen één keer publiekelijk te herhalen, dan ontmoet ik hem wel aan de groene tafel. Als het zou blijken dat ik fraude gepleegd heb, dan moet het volk over mij beslissen. De laatste tijd voel ik me echter vooral gesterkt door de vele bemoedigende reacties die ik overal ontvang”, besluit Sastroredjo.

Intussen ligt het besluit om de RGB-minister al dan niet te ontslaan nog steeds in handen van president Desi Bouterse. Wanneer hij die knoop zal doorhakken, is nog steeds niet bekend. "Het maakt me niet uit of hij er voor kiest om de minister te behouden of te ontslaan, ik blijf hem sowieso bestrijden", weet Somohardjo nu al. Hij benadrukt wel dat de strijd niet gericht is tegen de KTPI, maar tegen de persoon Martinus Sastroredjo. Zowel de Volks Alliantie als de KTPI – de eigen partij van Sastroredjo – zegde op donderdag 7 oktober het vertrouwen in hem op.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

24-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics