Nickerie.Net, vrijdag 29 oktober 2010


Vicepresident slaat plank mis

29/10/2010

Paramaribo - Vicepresident Robert Ameerali sloeg de plank gistermiddag volkomen mis toen hij journalisten tijdens een persconferentie verweet ongeverifieerde informatie omtrent het salaris van de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) te hebben gepubliceerd. Tegenover NSS, die het nieuws als eerste bracht heeft FinanciŽn minister Wonnie Boedhoe bevestigd dat het brutobedrag van SRD. 80.000 als maandsalaris in de vergadering van de raad van ministers was gevallen.

Tegenover de redactie van de Ware Tijd heeft een andere minister aangegeven, dat gesproken werd over een maandsalaris van rond de tachtigduizend Surinaamse dollar. Overigens was de informatie over de bezoldiging van de governor al direct na de RvM-vergadering van dinsdag, waarin deze zaak besproken werd, bij enkele journalisten bekend.

Ameerali bevestigde overigens dat vrij kort na de rvm-vergadering het salarisnieuws al op straat lag. Hij kreeg namelijk een sms-je waarin hem gevraagd was of de topman bij de Centrale Bank het salaris van SRD. 80.000 zou gaan verdienen. Op de persconferentie voerde de vicepresident aan, dat het de bedoeling was een besluit te nemen over een netto-salaris van 17.000 US dollar, dus belastingvrij.

Tijdens de discsussies die volgden werd geopperd dat niet met een netto-salaris gewerkt kon worden maar met bruto bedragen en wel in Surinaamse dollars uitgedrukt. Tijdens de berekeningen die toen werden gemaakt, opperde een van de aanwezige bewindslieden dat het bruto-bedrag zou neerkomen op ongeveer 80.000 Surinaamse dollar per maand. Dat bedrag is toen uitgelekt.

Tijdens een schorsing van de rvm-vergadering werd de administratief-directeur van het kabinet van de president, Eugene van der San, erbij gehaald, die als deskundige werd geraadpleegd om te voorkomen dat in de resolutie die geslagen zou worden, fouten werden gemaakt. Uiteindelijk werd de fiscaal-jurist Roy Rijger in de arm genomen die exact heeft uitgerekend wat het salaris van de bankpresident moet worden.

Volgens Ameerali komt dit bedrag inclusief emolumenten neer op bruto SRD 51.596 per maand. Het contract wordt voor vijf jaar getekend, terwijl Hoefdraad geen aanspraak maakt op pensioen.-

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

29-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics