Nickerie.Net, vrijdag 05 november 2010


Sanatan Dharm Maha Sabha dankt de regering voor Divali feestdag

Nickerie - Sanatan Dharm Maha Sabha, de grootste religieuze organisatie in Suriname, dankt de regering voor het uitroepen van het Divalifeest tot nationale feestdag. Het staatshoofd maakte afgelopen zaterdag bekend dat het lichtfeest Divali met ingang van aanstaande vrijdag 5 november voortaan als vrije dag wordt gevierd.

Foto: praalwagen tijdens het Divali-feest

Het hoofdbestuur komt vanochtend met een officiële dankbetuiging die is ondertekend door voorzitter Kries Nannan Panday: “Het hoofdbestuur van Sanatan Dharm Maha Sabha heeft met vreugde en dankbaarheid kennisgenomen van de aankondiging van de overheid dat met ingang van het Divalifeest 2010, deze dag tot nationale feestdag wordt verheven. Niet alleen gaat hiermee een lang gekoesterde wens van de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname in vervulling, maar meer nog zal dit feest vanwege de universele gedachten die hieraan ten grondslag liggen niet alleen door Hindoes, maar door het ganse Surinaamse volk beter kunnen worden beleefd en begrepen.”

Nannan Panday spreekt in de verklaring van een "historisch besluit" van de president en spreekt namens Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname tevens zijn erkentelijkheid uit aan de vicepresident en de Raad van Ministers.

Al ongeveer 15 jaar hebben tientallen organisaties de opeenvolgende regeringen opgeroepen om Divali tot een nationale feestdag te maken. Asiskumar Gajadien, voorzitter van de Culturele Unie van Suriname, nam hierin het voortouw. De regering stelt zich op het standpunt dat de boodschap van Divali helpt om normen en waarden in de samenleving te herstellen. Ook staat Divali volgens hem voor solidariteit, eenheid en voorspoed binnen de samenleving.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

03-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics