Nickerie.Net, maandag 15 november 2010


School krijgt begeleiding na overlijden leerkracht

De leerlingen en leerkrachten zullen vanaf maandag begeleid worden om de plotselinge dood van Ramina Soemopawiro-Slamet (46) te kunnen verwerken. Zij zakte vrijdag voor de klas in elkaar en overleed bij aankomst in het Streekziekenhuis Nickerie. Onderwijsinspecteur Roy Katisa zegt dat hij de openbare school Delhiweg maandag zal bezoeken. Hij heeft de hulp van Stichting Win ingeroepen om de leerlingen en leerkrachten te begeleiden. De leerkracht is vanmiddag begraven in Nickerie.

De leerkracht Ramina Soemopawiro-Slamet is vanmiddag begraven.

Parlementariër Soetimin Marsidih van de Pertjajah Luhur/Volksalliantie is diep onder de indruk van het gebeurde. Hij bracht samen met de delegatie van onderwijsminister Raymond Sapoen een bezoek aan de school. De schoolleider gaf een rondleiding aan de delegatie toen de leerkracht ineens het bewustzijn verloor. Marsidih, die een goede verstandhouding met haar had, holde naar de klas toe.

Marsidih dacht dat de leerkracht flauwgevallen was. “Ik voelde haar ademhaling en zag dat deze steeds afnam. We probeerden haar tot bewustzijn te brengen, maar ze zakte steeds weg. Ik heb naar dokter Manorath Doerga gebeld en binnen vijf minuten was de ambulance gearriveerd. Ze werd naar het Streek Ziekenhuis Nickerie vervoerd”, vertelt Marsidih. De parlementariër zegt dat de leerkracht bij aankomst in het SZN overleed. De arts constateerde een acute hartinfarct.

Katisa zegt dat de schok groot is. Hij heeft het drama van dichtbij meegemaakt. “Het was pauze en ineens holden alle kinderen naar een lokaal. Toen bleek dat de juf van de eerste klas in elkaar gezakt was. We hebben echt van alles geprobeerd, maar haar ademhaling werd steeds zwakker en ze begon blauw te worden”, aldus Katisa.

Het bezoek van de onderwijsdelegatie aan deze school was aanvankelijk niet gepland. Op de vergadering met de verschillende GLO-schoolleiders haalde schoolleider Jefferey Soemoredjo aan dat het gebouw het slechtst uitziet in vergelijking met andere scholen. Het gebouw verkeert in een deplorabele staat. De bewindsman besloot een kijkje te nemen en kreeg een rondleiding. Hij is enorm geraakt door de dood van de leerkracht. De minister en zijn delegatie zocht de familie van het slachtoffer op om hun deelneming te betuigen.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

15-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics