Nickerie.Net, donderdag 25 november 2010


Nickerie: honderdduizend SRD voor viering Srefidensi

Nickerie - Het districtsfonds van Nickerie heeft voor de viering van 35 jaar onafhankelijkheid 100.000 SRD ter beschikking gesteld. Met dit bedrag moeten de activiteiten die plaats zullen vinden in het district gefinancierd worden. Ook het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft een klein budget ter beschikking gesteld voor sport en spel. Dit zegt districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar.

Foto: Districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar.

Ruim zesduizend scholieren krijgen elk 2 SRD om activiteiten in schoolverband te organiseren. Alle scholen op elk niveau mogen dit bedrag bij het districtscommissariaat ophalen. "Hoewel we geen geld hebben, en hoewel de begrotingsgelden van het vierde kwartaal nog niet zijn gestort, hebben we dat bedrag toch vrijgemaakt”, aldus Shankar. De dc zegt dat de zes districten die gedecentraliseerd zijn hun activiteiten zelf moeten bekostigen. De vier niet-gedecentraliseerde districten - Saramacca, Coronie, Sipaliwini en Brokopondo - krijgen de middelen voor feestelijke activiteiten vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling toegereikt.

Veel scholen zullen op woensdag meedoen aan de wandelloop door de straten van Nieuw Nickerie. Directeur Piet Dipopawiro van de Grace Schneiders-Howardschool zegt dat zijn school 467 leerlingen telt. Hij heeft het geld al opgehaald. Alle leerlingen van de school zullen meedoen aan de wandelloop. De scholieren krijgen elk een fles soft en een kroket. Dipopawiro zegt dat hij heeft moeten bijpassen uit de schoolkas.

Op 25 november aanstaande zullen er tal van activiteiten plaatsvinden in het district. Zoals: de vlag hijsen, volksreceptie, wandel- en trimloop en culturele optredens. Lions Club Nickerie houdt een kermis in het district met een tweeledig doel. De club bestaat op 2 december in Nickerie 50 jaar en tegelijkertijd wordt 35 jaren Srefidensi gevierd.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

24-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics