Nickerie.Net, vrijdag 03 december 2010


Nickerie krijgt een rijstmonument

Nickerie - Het rijstdistrict Nickerie krijgt in het eerste kwartaal van 2011 een rijstmonument. Dit monument zal op het kruispunt van Nickerie, Wageningen en Coronie komen te staan. Dit moet het middelpunt van alle landbouwactiviteiten voorstellen. Het monument moet het harde werken van de Nickerianen benadrukken.

De projectdrager, Ben Mitrasingh, heeft dit project aan de districtsraadsleden overgedragen. Zij moeten dit verder begeleiden en werken naar realisatie hiervan. Dit project kost SRD 150.000. Mitrasingh zegt dat Nickerie het hele land van voedsel voorziet en de drijfveer van Suriname is. Het district heeft nog nooit een geschenk over rijst of rijstteelt gehad. “Het moet iets voor en van de Nickerianen worden. Iedereen moet het gevoel krijgen dat het monument van hem of haar is. Hoe klein de bijdrage ook zal zijn, het is altijd welkom. Het ontwerp en de flyers zijn al digitaal bewerkt”, aldus Mitrasingh.

Het gedicht ‘Dhán ka dhukrá’ (rijstesmart) zal gegrift worden op het monument. Dit gedicht is geschreven door Bhai (pseudoniem van James Ramlal). Het ontwerp is gemaakt door Henry Mitrasingh. De letters van het gedicht zijn 20 centimeter groot en worden met groen graniet uit Poki Gron vergoten.

Woordvoerder van dr-en rr-leden, Edgar van Genderen, zegt dat districtscommissaris Roline Samsoedien ook betrokken zal worden bij de realisatie van het project. Ook de scholen moeten een bijdrage leveren. Van Genderen zegt dat de Nickerianen gemobiliseerd zullen worden om dit project tot een succes te maken.

(Wanita Ramnath)

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

01-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics