Nickerie.Net, zaterdag 04 december 2010


Pansa en Dorinie nemen afscheid van RO

Paramaribo - Er zijn veel tranen weggepinkt bij het plotselinge afscheid van de onderdirecteuren Ronny Pansa en Irma Dorinie bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Vrijdag was de laatste werkdag van de twee onderdirecteuren. Zij hebben van minister Linus Diko gehoord dat zij niet passen in zijn beleid. Zij worden ontheven uit hun functie.

De onderdirecteuren Irma Dorinie en Ronny Pansa vrijdag voor het laatst op het ministerie van Regionale Ontwikkeling. (Foto: René Gompers)

Pansa zegt aan Starnieuws dat hij en collega Dorinie besloten hebben donderdag niet gelijk op te stappen maar netjes afscheid te nemen van de medewerkers. Zij zijn vrijdag naar het werk geweest. Het personeel is behoorlijk ontdaan over de gang van zaken. Dat lieten de medewerkers duidelijk blijken. "Ik vind het erg dat de onderdirecteuren weg moeten. Wij hebben heel prettig samengewerkt", zegt een personeelslid. "Het zijn kundige mensen. Mevrouw Dorinie is zo zachtaardig".

Pansa vindt het jammer dat de interne problemen van BEP op de werkvloer worden uitgevochten. Hij heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat hij niet eens was met de benoeming van Diko tot minister. Diko is ondervoorzitter van de partij. Hij heeft besloten in A-Combinatie te blijven, terwijl de partij besloten heeft uit te treden.

"Ik bracht bijna de helft van mijn dag door aan het werk. En de laatste tijden was het niet prettig meer. Ik ben blij dat ik uit die situatie bevrijd word. Maar het had ook niet zover hoeven te komen", zegt Pansa. Hij had gedacht plaats moest maken als de BEP niet in de coalitie terecht zou komen. Pansa had niet verwacht dat hij op deze manier aan de kantlijn gezet zou worden, terwijl zijn eigen partij de minister heeft voorgedragen op dit departement.

"Vanaf maandag komen wij niet meer op het ministerie. Wij hebben onze bureaus ontruimd en afscheid genomen van het personeel", zeggen Dorinie en Pansa. De ontheffingen zijn onderwerp van gesprek tussen de leiding van de BEP en president Desi Bouterse. Maandag maakte Times of Suriname gewag van de ontheffing. Toen ontkende minister Diko dat hij dit van plan was. Ook Pansa had toen nog niks hierover vernomen. De bronnen van Times blijken juist te zijn geweest.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

04-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics