Nickerie.Net, maandag 06 december 2010


Randjietsingh: Wij kennen geen vijanden in de politiek

Paramaribo - Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh zegt geen vijanden te kennen in de politiek. "Wij als oppositie hebben onze kritiekpunten op het beleid van de regering, maar wij zijn geen vijanden van elkaar. Als wij kritiek leveren, betekent dat geen daad van vijandschap. Het gaat om de spelregels van de democratie", aldus Randjietsingh tegenover NSS.

Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh

De politicus reageert hiermee op een uitspraak van staatshoofd Desi Bouterse, die zei dat wij in Suriname "helaas geen coalitie en oppositie hebben maar coalitie en vijanden". Dit zei Bouterse zaterdagavond op de verjaardagsvergadering van Pertjajah Luhur in het partijcentrum aan de Gemenelandsweg.

Randjietsingh zegt dat deze uitspraak verregaande consequenties heeft. De president laat zien hoe hij denkt over mensen die niet behoren tot de coalitie of andere opvattingen hebben. De NF-fracitieleider merkt op dat Bouterse aan de ene kant predikt dat alle Surinamers nodig zijn om een bijdrage te leveren, maar aan de andere kant zijn masker laat vallen met zijn uitspraken. Volgens Randjietsingh is het moeilijk voor Bouterse om te functioneren binnen democratische principes.

"Wij hadden ook een uitnodiging van Pertjajah Luhur en doorgaans ga ik ook. Maar nu was ik verhinderd te gaan, terwijl voorzitter Paul Somohardjo mij uitgenodigd had. Het zou erg zijn om deze uitspraken aan te horen bij de felicitatieboodschap. Ik vind dat de president ernstig is uitgegleden. Hij moet beseffen dat hij staatshoofd is en voor elke burger daar is. De president schaadt hiermee het imago van het land", vindt Randjietsingh.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

06-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics