Nickerie.Net, dinsdag 07 december 2010


Oemrawsing wil duidelijkheid over moorden

PARAMARIBO – “Voor ons is het belangrijk om te weten waarom men op 8 december 1982 vijftien personen heeft vermoord in Fort Zeelandia. Ook wie er allemaal verantwoordelijk zijn.” Woorden van Suniel Oemrawsing, één van de personen die directe familieleden heeft verloren bij de decembermoorden in 1982. Volgens Oemrawsing moeten zaken snel afgerond worden zodat de buitenwereld weet wie de beulen zijn die de mensen hebben afgeslacht.

President Desi Bouterse wordt gezien als een verdachte in deze zaak. Dit is reden voor de Organisatie van Gerechtigheid & Vrede (OGV), om aan te geven dat exponenten uit de huidige regering niet echt welkom zijn bij de kerkdienst die gehouden zal worden.

Oemrawsing: “Deze vijftien mensen worden niet gezien als een aparte groep. Zij zijn mensen geweest die, gezien hun intelligentie, hun bijdrage wilden leveren aan de terugkeer naar de democratie die ontnomen was in 1980. Zij bekleedden bepaalde posities, hadden kundigheid en een groot intelligentievermogen. Zij streden tegen een extreme vorm van dictatuur. Elke dag vragen wij ons af, waarom zij moesten worden doodgeschoten. De hoop is dat het rechtsproces dat nu gaande is, opheldering zal brengen. Wij willen weten wie de beulen zijn geweest en waarom men dit heeft gedaan.”

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / GFC / FOS Network

07-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics