Nickerie.Net, maandag 13 december 2010


Voor RGB minister Sastroredjo: Game over!

PARAMARIBO- Politieke bronnen melden dat RGB minister, Martinus Sastroredjo, zelf ook gronden zou hebben aangevraagd. Volgens ingewijden is er een grondig onderzoek gaande op het ministerie van RGB waarbij er stukken naar boven zijn gekomen waaruit opgemaakt kan worden dat niet alleen de concubine van minister, Helga Rotsburg, maar ook de minister zelf aanvragen heeft gedaan voor grote lappen grond in stad en district.

RGB minister Sastroredjo

Er zou afgelopen weekend binnen de regeringstop breedvoerig zijn gesproken over dit grondschandaal van Sastroredjo. De nadruk zou hierbij zijn gelegd op het moreelethische van deze heel onsmakelijke zaak. Een ieder heeft recht op het aanvragen van grond, maar de wijze waarop en de grootte van de gronden heeft de wenkbrauwen doen fronsen. Ook de manier waarop de minister gemeend heeft zichzelf schoon te praten in de media is niet goed ontvangen in de gemeenschap.

Het kan er bij critici niet in dat de minister totaal niet op de hoogte was over handelingen van zijn vrouw. Ook de beschuldigingen in de media geuit aan het adres van zijn concubine worden als laf getypeerd. Naar verluidt is de regering onder zware druk komen te staan en is het ontslag van minister Sastroredjo onvermijdelijk.

Minister Sastroredjo begon heel voortvarend met zijn werk om vooral schoonschip te maken op zijn departement inzake frauduleuze handelingen met betrekking tot gronduitgifte. Al heel gauw kwam hij in botsing met de PL en KTPI. Deze partijen eisten onmiddellijk het aftreden van deze minister. Bouterse hield echter de hand boven zijn hoofd met als argument dat de aantijgingen vooral als gevolg waren van politieke rancune. Paul Somohardjo zou nog eens een boekje open de over de minister, maar het bleef beperkt tot politieke chantage. Nu lijkt Sastroredjo dus zelf te struikelen op zijn principes en na Abrahams heeft kabinet Bouterse binnen een kwartaal het tweede grote schandaal op ministerieel niveau.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /GFC / FOS Network

10-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics