Nickerie.Net, dinsdag 21 december 2010


Waterberg moet van de rechter voor Asha Mungra op de knieën

Geplaatst: 21/12/2010

Paramaribo - Celsius Waldo Waterberg, minister van Volksgezondheid, moet zijn macho gedrag en zijn discriminerende uitlatingen richting art Asha Mungra van de rechter beboeten met een publieke verontschuldiging. Volgens zijn raadsman Lesley Rogers is waterberg bereid zijn verontschuldigen aan te bieden aan de arts Asha Mungra. Dit kwam gisteren naar voren bij de voortzetting van de zaak Mungra versus Waterberg. Vrijdag komen partijen weer voor rechter in kort geding Robby Rodrigues om zich te buigen over de tekst waarin Waterberg zijn verontschuldigen aanbiedt aan de arts.

Minister C. Waterberg Arts Asha Mungra

De rechter wil graag de bewoordingen ‘hij geen oogmerk had haar te beledigen, mocht zij zich toch beledigd voelen hij spijt betuigt en dat hij, de minister, zijn terechte verontschuldigingen aanbiedt’ teruglezen in de op te stellen tekst. Rogers heeft nu als taak deze bewoordingen ‘te verkopen’ aan zijn cliënt. Stanley Marica, de raadsman van Mungra, deed gisteren het voorstel dat de minister de tekst waarin hij zijn verontschuldigingen aanbiedt, voorleest op de eerstvolgende RvM-persmeeting.

Waterberg is door Mungra voor het gerecht gesleept nadat hij haar publiekelijk had beschuldigd van racisme en haar een koorddanseres had genoemd. Dit deed hij op een persconferentie van de Raad van Ministers. Mungra vindt dat dit haar imago schaadt en eiste een publieke verontschuldiging van de minister.

Widjai Ganesh

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ DBS / NSS

20-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics