Nickerie.Net, woensdag 22 december 2010


PL-toppers nemen afscheid van Ramdew Karaya

Nickerie - Familieleden, toppers van Pertjajah Luhur, vrienden en kennissen namen dinsdag massaal afscheid van partijgenoot Ramdew Karaya. Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur/ Volks Alliantie, de ministers Raymond Sapoen van Onderwijs en Volksontwikkeling, Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij, ex-minister van Onderwijs, Edwin Wolf en assembleeleden hebben waren aanwezig en stonden de familie bij.

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, neemt afscheid van partijtopper Ramdew Karaya.

Somohardjo benadrukt dat Karaya kort voor zijn dood negatief in de publiciteit is gekomen, “maar hij is nooit verkeerd bezig geweest. Toen ik het bericht van zijn plotselinge overlijden in Amerika vernam, kon ik het niet geloven. Karaya is de eerste persoon onder de Hindostanen geweest die de partij een toegevoegde waarde heeft gegeven. Dankzij Karaya hebben we een zetel in het district. Hij heeft meer dan 5000 beschikkingen uitgedeeld en zijn goede werk zullen we voortzetten. Zijn wens om Nickerie tot bloei te brengen, zullen we voortzetten”, aldus Somohardjo.

Boezemvriend van Karaya, Piet Dipopawiro merkt op dat zijn vriend veel succes, onechte vrienden en veel vijanden had. Dipopawiro kent hem vanaf 1973. Hij was toen als leraar Handelswetenschappen aan de Ramjaneeschool verbonden. Later stapten beide vrienden over naar de Grace Schneiders- Howardschool, alwaar Dipopawiro nog steeds als directeur is aangesteld. Karaya werd als schoolhoofd aangesteld te OS Longmay en OS 2. Na 22 jaren in het Onderwijs gezeten te hebben, hield hij het voor gezien. Hij werd een succesvolle ondernemer. “Mijn vriend is een doorzetter, een figther en een sociaal bewogen mens geweest”, meent Dipopawiro.

Dochter Shifania Sherali zegt dat haar vader heel veel van zijn kinderen hield. “Mijn vader was de beste papa van de hele wereld. Hij was een goed mens. We houden heel veel van hem en zullen altijd van hem blijven houden”, aldus Sherali. Gisteren werd Karaya gecremeerd te Rijsdijksluis. Hij werd 62 jaar.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ NSS

22-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics