Nickerie.Net, maandag 27 december 2010


Justitieminister wil gesprek met Korpschef na moord op Nederlander

PARAMARIBO- Minister van Justitie en Politie, Martin Misiedjan, wil vandaag nog een gesprek hebben met Korpschef Delano Braam. Dit zegt de Minister aan GFC na vernomen te hebben dat de 54 jarige Nederlandse toerist, Christoffel Janssen, zaterdagavond rond half twaalf doodgeschoten is aan de Jessurunstraat.

Justitieminister Martin Misiedjan.

“Ik ben geschokt door het nieuws. Ik wil vandaag nog een gesprek hebben met de leiding van het Korps en mij breedvoerig laten informeren. Ik zal opdracht geven aan de wetsdienaren om alle mogelijke acties te ondernemen die erin resulteren dat de daders van deze laffe moord gepakt worden. Indien nodig zal het rechercheteam die aan deze zaak werkt, versterkt moeten worden. Suriname is een toerist vriendelijk land. Het is belangrijk dat onze gasten zich beschermd voelen en zich zonder veiligheidszorgen in ons land kunnen bewegen”, oreert de bewindsman.

Ook coalitieleider Paul Somohardjo zegt aan GFC erg geschokt te zijn door het moordincident. “Ik ben haast sprakeloos. Dat criminelen op kerstdag een toerist op laffe wijze doodschieten is onbegrijpelijk. Dit is niet goed voor ons imago in het buitenland. Ik zal er bij de regering op aandringen om maatregelen te treffen die de veiligheid van toeristen beter kunnen waarborgen”, aldus de politicus.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ GFC

26-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics