Nickerie.Net, dinsdag 25 oktober 2011


iPhone 4S 16GB kost $196 USD om te maken

Uit onderzoek van IHS iSupply is gebleken wat de nieuwe iPhone 4S van Apple per onderdeel kost en wat de totale kosten van het produceren zijn. De goedkoopste variant met 16 GB geheugen heeft voor $188 USD aan onderdelen aan boord, terwijl de varianten met 32 GB en 64 GB een stukje duurder zijn om te maken met een prijs van respectievelijk $207 USD en $245 USD per telefoon. Dat is echter exclusief assemblagekosten, waar Foxconn $8 USD per iPhone voor vraagt.

Naast de kosten per onderdeel zijn ook de verschillende fabrikanten opgespoord.  Waar de vorige generatie nog gebruik maakte van het NAND-flashgeheugen van Samsung en Toshiba, wordt het ditmaal geleverd door Hynix en Toshiba. De dual-core Apple A5 CPU wordt echter (net zoals de A4) nog steeds gemaakt door Samsung. Ook Qualcomm draagt zijn steentje bij met de MDM6610 CDMA-zender, terwijl Intel de zender levert voor de HSPA-versie.

In Hardware.Info TV merkten we al op dat de camera van de nieuwe iPhone wel erg veel lijkt op die van de Sony Xperia Ray. Onze opmerking bleek niet onjuist, want uit verschillende röntgenfoto's is inderdaad gebleken dat de camera's uit de fabrieken van Sony komen. Volgens IHS zou Apple echter ook een secundaire leverancier kunnen hebben, namelijk OmniVision.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Hardware.inf

25-10-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics