Nickerie.Net, donderdag 05 januari 2012


Bouterse noemt dagbladen rioolkranten
Geplaatst: 05/01/2012

Paramaribo -  President Desi Bouterse heeft tijdens een oudjaarfeestje op het kabinet flink uitgehaald naar de dagbladen in Suriname. Hij noemde daarbij de kranten De Ware Tijd en Times of Suriname expliciet bij de naam en vergeleek ze met rioolkranten.  De rode draad van Bouterse was dat in 2011 het over het algemeen goed is gegaan met ons land, maar de Surinamer is geneigd eerder de kritiek in de krant te geloven. Op een gegeven moment zei ons staatshoofd dit: ‘Te mi opo de Ware Tijd, Times of Suriname nanga a tra rioolkoranti...’

Vrij vertaald in het Nederlands staat. ‘Als ik de Ware Tijd, Times of Suriname en die andere rioolkrant opensla...’ Bouterse maakt niet duidelijk welke de derde krant is die ook een rioolkrant is. Er staat ‘ook’, met het duidelijk opnoemen van de vorige twee kranten maakt ons staatshoofd duidelijk dat hij de Ware Tijd en Times of Suriname rioolkranten vindt.

Welke is de derde rioolkrant in Suriname? Er zijn enkele kranten die nog dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks verschijnen. Dagblad Suriname en De West verschijnen dagelijks. Krin Denki kan tweewekelijks gratis opgehaald worden. Er zijn verder nog kranten van religieuze organisaties. Het blijft giswerk welk courant onze president bedoelde. Feit is dat door zijn opmerking ‘de Ware Tijd’ en ‘Times of Suriname’ getypeerd zijn als rioolkranten.
 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

05-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics