Nickerie.Net, donderdag 12 januari 2012


 Jamaica Observer benadrukt opnieuw de criminele achtergrond van Bouterse

Paramaribo - De Jamaicaanse krant Jamaica Observer heeft nogmaals kwaad bloed gezet bij politici in Suriname over de wijze waarop president Desi Bouterse in het redactionele commentaar afgeschilderd wordt. Net na zijn verkiezing als president noemde het dagblad dit een schande. Nu Bouterse het voorzitterschap van de Caricom bekleedt, schrijft de krant over een ‘verkeerde keuze’.

Desi Bouterse

De Jamaica Observer kan zich terugvinden in de goede bedoelingen van Bouterse als Caricom-voorzitter, maar benadrukt dat het nog altijd gaat om een moord- en drugsverdachte. De krant stelt nog steeds verrast te zijn dat Bouterse met tweederde meerderheid werd gekozen in De Nationale Assemblee. Ook de wijze waarop de regionale leiders hem met open armen hebben ontvangen, zorgt voor verbijstering bij het dagblad. “We komen niet aan het recht van het Surinaamse volk om een leider te kiezen en we stellen ook niet dat de Caricom Suriname moet passeren. Maar we geloven ook niet dat president Bouterse deze eervolle positie in het regionaal blok had moeten krijgen”, luidt het commentaar van de Jamaica Observer. In 2010 zette de krant ook al kwaadbloed bij vooral de NDP, toen in het commentaar de kersverse president Bouterse onderuit werd gehaald.

Desi Bouterse is na de verkiezingen van 2010 op een zeer dubieuze manier president geworden tegen afspraken in binnen zijn eigen partij vanwege het criminele verleden van Bouterse en nog steeds lopen strafzaak inzake 8 decembermoorden. Aan de NDP keizer voor de verkiezingen werd steeds voorgehouden dat Bouterse geen president zou worden. In Paramaribo werd voorgehouden dat Jenny Simons een mogelijke kandidaat was en in Nickerie werd voor Rabin Parmessar als toekomstige president president. Eenmaal de buit binnen, sloeg Bouterse toe en eiste de presidentschap. Hiermee verwierf hij gelijk diplomatieke onschendbaarheid om diverse arrestaties te ontlopen vanwege handel in drugs. 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Fos Network (ingezonden)

11-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics