Nickerie.Net, vrijdag 13 januari 2012


Fantasieverhaal van Haperen tegenover de krijgsraad rammelt

Paramaribo - De heer van Haperen die op kosten van Desi Bouterse naar Suriname is overgehaald om te getuigen, heeft opnieuw een poging gewaagd om zand te strooien in de ogen van de Surinaamse rechtstaat, die al een tijdje op het hoogste niveau wordt gefrustreerd door de daders van de 8-decembermoorden, die op een slinkse wijze opnieuw in het machtcentrum van Suriname zijn beland. Bouterse doet alles aan om zijn misdaden goed te praten en haalt alles uit de kast om de krijgsraad te misleiden. Opnieuw worden zogenaamde schuldigen aangehaald, die inmiddels zijn overleden zodat er geen weerwoord van hun mogelijk is.

Van Haperen heeft duidelijk de opdracht gekregen om dusdanig een een verhaal te fabriceren, zodat de oorzaak van de decembermoorden in de schoenen kan worden geschoven van Amerikaanse, Franse en de Nederlandse regering. Er wordt niks verteld over de doodseskader onder leiding van Bouterse, die in Suriname dood en verderf zaaide. Het verzet is een directe gevolg geweest van de reeds heersende militaire onderdrukking onder aanvoer van Bouterse. Van Haperen probeert de zoveelste smoes in te brengen om de decembermoorden te rechtvaardigen. Groot deel van de ware getuigen zijn nog in leven en wonen grotendeels in Suriname. Het is nog steeds de heersende angst voor vergelding, die hun mond doet dichthouden.

Bouterse is mede aangemoedigd door Maurice Bisschop van Grenada. Politiek zou Errol Alibux van Palu een grote rol hebben gespeeld. Alibux zou hebben meegewerkt aan de lijst van de te doden mensen. Meeste van de cruciale personen maken inmiddels deel uit van Bouterse's privékabinet met royale salarissen, die vooral wordt gezien als zwijggeld.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / FOS Netwerk (ingezonden)

13-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics