Nickerie.Net, zondag 15 januari 2012


L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie 53 jaar

Nickerie - Het Lachmiepersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) bestaat vandaag 53 jaar en garandeert de basisgezondheidszorg in het westen van het land. Stichtingsvoorzitter tevens waarnemend algemeen directeur Antoine Elias zegt aan Starnieuws dat deze dag geen feestelijk tintje krijgt. Behalve dat het niet om een 'bigi yari' gaat, is onlangs reeds een uitgebreide oudejaarsviering gehouden waarbij het personeel werd gehuldigd en in de bloemetjes gezet. In deze overgangsfase vindt de leiding het verstandig om de beschikbare middelen te investeren in het verder professionaliseren van het ziekenhuis.

De vier stonfutu's van het L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Van links naar rechts: Kartinem Sidoel, Mildred Ho A Sjoe, Shobha Mehairjan en Soekarni Kasban.

Hoog op de agenda staat de aanpak van de organisatiestructuur. Daarnaast zal het specialisme-apparatuur van de afdelingen Gynaecologie en Operatie, vernieuwd worden. Ook vergroting van poli-ruimten is nodig. Intussen is een samenwerking aangegaan met het Staats Ziekenfonds (SZF) om de preventie van Diabetes Mellitus intensief aan te pakken.

De vier steunpilaren De stonfutu’s van het ziekenhuis zijn op dit moment de verpleegkundigen Shobha Mehairjan, Kartinem Sidoel, beiden 41 jaar in dienst, Mildred Ho A Sjoe en Soekarni Kasban, beiden 40 jaar verbonden aan de instelling. Zij zijn nog steeds gemotiveerd en werken met veel plezier in het ziekenhuis.

De verpleegkundigen geven aan dat het hen een enorm goed gevoel geeft wanneer patiënten gezond naar huis mogen. Vroeger waren zij multifunctioneel inzetbaar en hebben als verpleegster ook schoonmaakwerkzaamheden verricht . Een hoogtepunt in hun carrière noemen zij het behalen van hun diploma Ziekenverzorgster. Zij werken al vier decennia onafgebroken in het ziekenhuis. Zij zeggen hun werk naar eer en geweten te doen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

15-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics