Nickerie.Net, dinsdag 17 januari 2012


GMAP: ‘Caricom een ‘Year of Shame’ in 2012?’

Het Suriname comité GMAP, Geen Moordenaar Als President, heeft in een brandbrief aan Caricom secretaris-generaal Irwin LaRocque gewaarschuwd dat 2012 met president Bouterse als voorzitter de Caricom een ‘Year of Shame’ tegemoet kan zien. GMAP wijst erop dat ‘ voor het eerst in de Caricom geschiedenis een veroordeelde drugscrimineel en hoofdverdachte van massamoord voorzitter van de regionale organisatie wordt’.

Zoals bekend wordt Suriname per 1 januari 2012 voor 6 maanden voorzitter van de Caricom. Eerder had de redactie van het dagblad Jamaica Gleaner opgeroepen Suriname uit de Caricom te zetten zolang in Suriname Bouterse president is. Het Guyanese dagblad Stabroek News publiceerde uitgebreid de Jamaicaanse oproep.

Inhakend op de Jamaicaanse oproep schreef GMAP de secretaris-generaal alsvolgt: ‘ De presidentsverkiezingen in Suriname zijn indirecte verkiezingen. Door manipulatie, sommigen spreken zelfs van omkoping, is op ongrondwettige wijze Bouterse in de Nationale Assemblee gekozen. Volgens de grondwet mag iemand die in strijd met de constitutie heeft gehandeld geen president worden.

De overgrote meerderheid van de Surinamers heeft in de algemene verkiezingen niet voor Bouterse gestemd. Het zou daarom volstaan bij Suriname aan te dringen de vice-president in plaats van de president het voorzitterschap van Caricom te laten bekleden. Met deze benadering wordt onderscheid gemaakt tussen de democratische natie Suriname en het foute staatshoofd. ’

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Waterkant

16-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics