Nickerie.Net, zondag 29 januari 2012


Nickerie noteert twee branden in vijf dagen

Nickerie - Aan de Eiweg in de Oostelijke Polder in het district Nickerie is zaterdag een hoogbouwwoning afgebrand. Volgens adjunct-hoofd brandmeester Remie Markelo, kreeg de brandweer van Nickerie de melding om negen minuten voor half zes binnen. Omstreeks zes minuten over half zes arriveerde de brandweer op de plek des onheils, maar de bovenverdieping was reeds naar beneden gestort. De belendende gebouwen werden natgehouden terwijl nablussingswerkzaamheden werden verricht.

Brandweermannen bezig met nablussen van de brand in Nickerie.

De brand werd ontdekt door een van de bewoners die door de hitte van het vuur wakker schrok. Hij spoedde zich naar de andere kamer waar zich twee kinderen bevonden. Daar stonden de matrassen reeds in de fik. Twee personen hebben brandwonden opgelopen. De woning was volledig uit hout opgetrokken en ging met alle inboedel in rook op. Diverse buurtbewoners waren reeds met emmers water bezig het gebouw ernaast nat te houden totdat de brandweer arriveerde.

Volgens informatie was het huis niet tegen brand verzekerd. Drie volwassenen en twee kinderen zijn dakloos geworden. De Forensische Dienst van de politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Vijf dagen geleden is er eveneens in de Oostelijke Polder een brand uitgebroken waardoor vier mensen dakloos zijn geworden.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

29-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics