Nickerie.Net, zondag 05 februari 2012


Beschieting Corantijnrivier kost leven bootsman

Nickerie - Op de Corantijnrivier in Nickerie heeft Amit Jhinoe, die een 'back track boot' bestuurde, vannacht het leven gelaten. In de avond was hij met nog twee mannen gevaren naar Guyana om twee Guyanezen op te halen. Nadat de mannen in de boot zaten en vertrokken richting Nickerie, werd op hen geschoten vanuit de Guyanese zijde.

Jhinoe werd door meerdere kogels geraakt. Drie mannen sprongen over boord. Een van de Guyanezen werd ook getroffen door de kogels. Hij viel in de boot. Starnieuws verneemt dat Jhinoe nog kans zag zijn broer in Nickerie te bellen. Die is met spoed naar de plek gevaren om hulp te bieden. Intussen had Jhinoe het leven gelaten. De gewonde Guyanees is naar de spoedeisende hulp van het L. Mungra Streekziekenhuis vervoerd. Hij is onder politiebewaking opgenomen.

De politie is nog op zoek naar de drie vermisten. De broer van de overleden bootsman meerde rond vijf uur in de ochtend aan te Clarasluis, waar de politie intussen gearriveerd was. In de boot werden twee zakken aangetroffen, gevuld met stenen. De politie onderzoekt waarom de mannen zo laat zijn uitgevaren. Er mag na 7 uur 's avonds niet meer gevaren worden van en naar Guyana. De politie in Nickerie wilde nog geen gegevens over deze zaak verstrekken. "Het is gevoelig en wij zijn nog bezig met het onderzoek", werd er gezegd.


Update:

Twee vermisten Nickerie-schietincident terecht

Nickerie - Twee vermisten op de Corantijnrivier zijn intussen terecht. Er wordt nog gezocht naar de derde persoon die uit de boot was gesprongen, nadat er op hen werd geschoten. Gewestelijk Politie Commandant, Stanley Benschop, zegt aan Starnieuws dat een van personen licht gewond is geraakt en voor behandeling opgenomen is in het ziekenhuis. De andere wordt verhoord. De mannen zijn aangetroffen op een eiland in de Corantijnrivier.

Benschop merkt op dat de zaak nog niet duidelijk is. Er zijn twee verklaringen over waar de beschieting heeft plaatsgevonden. Een zegt dat het op de Corantijnrivier is gebeurd, terwijl een andere verklaring het heeft over de Crabwoodcreek in Guyana. De gegevens worden verder nagetrokken.

Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie bevestigt tegenover Starnieuws dat informatie ingewonnen wordt bij de Guyanese politie. Een Guyanees die uit de boot gesprongen is, wordt nog vermist. De politiechef deelt mee dat de zaak na onderzoek door Nickerie overgedragen wordt aan de recherche van Geyersvlijt. Hij merkt op dat het om een ernstig incident gaat. Bootsman Amit Jhinoe heeft het leven gelaten en twee anderen liggen in het ziekenhuis.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

05-02-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics