Nickerie.Net, donderdag 16 februari 2012


Draaibaar woedend over haar portret voor DNA-gebouw

Paramaribo - Hennah Draaibaar, directeur van stichting The Backlot en hoofdredacteur van het 10 Minuten Jeugdjournaal is woedend over dat haar foto zonder toestemming is gebruikt als 'versiering' van het Onafhankelijkheidsplein.

Hennah Draaibaar in gesprek met de consultant Ron van Gils. (Foto: Ramon Keijzer)

Draaibaar vindt dat haar portretrecht is geschonden door de regering die opdracht heeft gegeven voor het plaatsen van foto's voor het gebouw van De Nationale Assemblee. Zij heeft geen moeite met goede initiatieven, maar ze wil vooraf erin gekend worden.

Een foutje

Draaibaar toog vanmorgen naar het Onafhankelijkheidsplein om rekenschap te vragen over het gebruik van haar foto, zonder haar toestemming. De consultant Ron van Gils zei in een confrontatie met Draaibaar dat "het een foutje is om geen toestemming te vragen van de mensen die worden uitgebeeld". De foto's zijn gehaald uit 'Suriname Discoverd'. De fotograaf is betaald voor de foto's, deelt de consultant mee.

Draaibaar zegt aan Starnieuws dat zij toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van haar foto in het boek, maar deze mag niet op een andere manier worden gebruikt. "De regering moet juist ervoor zorgen dat rechten van burgers worden beschermd en nu schendt ze deze zelf", stelt de journalist.

Mooie mensen

Van Gils geeft aan dat de Caricom-staatshoofden conferentie in maart hier gehouden wordt. Er komen veel buitenlandse gasten naar Suriname. "Wij willen de mooie mensen van Suriname graag laten zien. Wij zijn door Openbare Werken ingehuurd voor dit project", zegt Van Gils. "Het is juist een goed idee, maar de procedure is door de korte tijd die er is niet in acht genomen. Wij kijken wel of meer mensen komen die bezwaar hebben tegen hun portret", stelt de consultant.

Nadat Draaibaar ernstig bezwaar maakte tegen het plaatsen van haar foto op de billboard, is terstond opdracht gegeven om deze te verwijderen. Draaibaar krijgt de foto aangeboden om het in haar huis te plaatsen. "Geef mij uw adres dan laat ik het bezorgen", biedt Van Gils haar aan. Draaibaar is te woedend om het aanbod zelfs in overweging te nemen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

16-02-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics