Nickerie.Net, zondag 26 februari 2012


Bouterse blijft blunderen

President Bouterse begaat weer een blunder van formaat. In verband met de verkiezing van Miss India Worldwide, heeft  hij 25 februari opnieuw uitgeroepen tot een nationale feestdag. Terwijl 25 februari officieel als ‘Dag der Bevrijding en Vernieuwing’ was toegevoegd aan de lijst van nationale feestdagen. Dit staat in een staatsbesluit van 21 februari 2011. Op de kalenders van 2012,  is 25 februari vermeld als Dag der Bevrijding. Wat beoogt de president om voor de tweede keer 25 februari uit te roepen tot nationale feestdag?

In verband met de bovengenoemde Miss India Worldwide verkiezing is op een grote billboard (reclamebord) een grote foto afgedrukt van Miss India Worldwide 2011 en in een klein formaat van president Bouterse. Onder de foto van president Bouterse staat de volgende tekst :”president has declared February 25, 2012 as National Holy Day in honour of Miss India World Wide”. Hoe kan de president 25 februari nog een keer tot een nationale feestdag uitroepen , terwijl deze dag  eerder bij een staatsbesluit tot een nationale feestdag is uitgeroepen?   

Het is ronduit belachelijk dat zulke zaken op het hoogste niveau plaatsvinden.  De president doet dingen die echt niet door de beugel kunnen. Hebben de zeer dik betaalde adviseurs van de president niet ingezien dat de handeling van de president verkeerd was?  Van ‘bekwame’ adviseurs van de president met vorstelijke salarissen verwacht je dat ze hun werk correct doen. Kennelijk heeft de president nog geen lering getrokken uit de eerder gemaakte grote blunders.

Hierbij haal ik drie voorbeelden aan: ten eerste, de peperdure katern die is ingekocht in de krant USA Today. Ten tweede, de waardeloze begroting over het jaar 2012 die bij de eerste indiening direct weer moest worden ingetrokken. Ten derde, de uitspraak  van de president dat hij de helft van de VHP gaat opsluiten. Wellicht de grootste blunder. Terecht is de president door het parlementslid Santokhi, tevens VHP voorzitter teruggefloten. Hij wees de president gefundeerd op zijn constitutionele bevoegdheden als president. 

Op korte termijn kunnen we nog meer blunders van hem verwachten,  aangezien het populistische beleid van deze president wordt aangestuurd door zijn impulsieve bevliegingen en rookgordijnen die worden opgetrokken. Het is onvoorstelbaar dat op regeringsniveau zo een grove blunder gemaakt wordt. De president  zet Suriname voor de zoveelste keer te schande. Het is evident dat hij doelbewust aan stemmingmakerij en misleiding doet. Zoals eerder gesteld, was er niet lang terug via een Brits bureau een katern ingekocht in de prestigieuze krant USA Today.

Bij deze peperdure promotie is een verkeerde kaart van Suriname gebruikt. In de publicatie is er niet alleen de verkeerde kaart afgebeeld,  maar ook foto’s gebruikt die niet in Suriname zijn gemaakt, waaronder  carnaval vierende schaars geklede vrouwen. In een intervieuw gaf president Bouterse aan dat het bruto binnenlands product met 10% per jaar zal toenemen. De export zal jaarlijks met 25% stijgen. Echter heeft de president geen enkele onderbouwing gegeven hoe hij de genoemde zaken wenst te realiseren.

Verder is er aangegeven dat er een Nationaal Strategisch Plan of Action is voor 2011-2015, terwijl het Ontwikkelingsplan dat goedgekeurd is door het parlement de periode 2012-2016 bestrijkt. Als wij Suriname positief op de kaart willen zetten moet dat op een juiste manier geschieden. Er moet geen sprake zijn van ongeoorloofde en misleidende wijze van promotie.

Naipal.A.I

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

26-02-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics