Nickerie.Net, vrijdag 02 maart 2012


Rampadarath: DNA-leden Nickerie van nul en generlei waarde

 

NICKERIE – Volgens de voorzitter van de Vereniging van Padieproducenten (VVP) Bramdhew Rampadarath, hebben de vijf assembleeleden van Nickerie geen morele waarde. Hij zei dit na de aanbieding van een petitie gistermorgen op het commissariaat van het district. De petitie is bestemd voor de president. Hierin geeft de VVP uiting van haar misnoegen over het niet ontvangen van subsidie voor de rijstteelt.

 

De voorzitter is gebelgd dat geen van DNA-leden de sector ondersteunt. Hij zei dat zij tenminste aanwezig hadden kunnen zijn bij de aanbieding van de petitie. Ook verwijt hij de regering dat zij geen hulp wil bieden bij het bepalen van de opkoopprijs van padie. De voorjaarsoogst is al begonnen en er is nog geen acceptabele prijs voor de boeren bepaald. De boer zegt een investering te hebben gedaan van SRD 95,– per baal, terwijl de molenaar nu al zegt niet meer dan SRD 70,– per baal te zullen betalen. Rampadarath zegt dat de boeren grote verliezen zullen lijden door de zware regens van de laatste tijden en de slechte staat waarin de wegen die naar de rijstvelden leiden, verkeren. De regering heeft altijd gezegd dat de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

 

De VVP is het hiermee niet eens. Een boze voorzitter dreigt met geëigende maatregelen als de regering niet positief reageert op de petitie.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / GFC

02-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics