Nickerie.Net, donderdag 15 maart 2012


‘Zoethoudertje en Bedrog’

PL beschouwt Hindoestanen als Indianen van de zestiende eeuw

Afgelopen donderdag 8 maart 2012, bracht de politieke partij PL onder leiding van Somohardjo een bezoek aan het distrikt Nickerie om het Phagwafeest te vieren met de Nickeriaanse achterban van de partij. Somohardjo zei dat mede dankzij de Hindostaanse achterban de VA een zetel in Nickerie heeft behaald, en derhalve zij ‘verwend’ moest worden. Volgens mij is de partijleider vergeten, dat ook mede dankzij de Hindostaanse achterban van Saramacca, de VA in dat distrikt ook een zetel heeft behaald. Echter is deze groep in een vergeethoekje geduwd.

Als “waardering” voor de steun van de Hindostaanse achterban van Nickerie, heeft de PL voedselpakketten verstrekt onder enkele minstbedeelden. Hierbij zijn er ook lovende woorden uitgesproken aan het adres van haar Hindostaanse achterban. Dit gebaar van de PL deed me gelijk denken aan de spiegels en kralen van de Spanjaarden. In 1594 werd ons land door Domingo de Vera namens de koning van Spanje in beslag genomen. Ze waren hier op zoek naar goud. De Indianen werden middels spiegels en kralen gelokt om voor hun te werken.

De PL heeft dezelfde strategie van de Spanjaarden toegepast, alleen in plaats van spiegels en kralen heeft ze voedselpakketten aan enkele Nickerianen verstrekt, om in 2015 of eerder wederom te solliciteren naar de Nickeriaanse stemmen. De Nickerianen worden met de meest listige truukjes verleid en zoet gehouden. Je merkt duidelijk dat er hier sprake is van een zoethoudertje. Dit kwalificeer ik als een diepe belediging: het is stank voor dank. Niet alleen op de PL maar ook op de NDP hebben vele Hindostaanse kiezers gestemd. Dus mede dankzij de Hindostaanse achterban zitten zij in het machtscentrum.

De samenleving had gehoopt dat de huidige regering het veel beter zou doen dan de vorige, echter heeft deze regering getoond geen visie en daadkracht te hebben. De gehele samenleving is erg teleurgesteld in deze regering. De verpaupering en verloedering grijpen om zich heen, het overgrote deel van de bevolking zit in de hoek waar de rake klappen vallen. Het vooruitzicht op een betere samenleving ontbreekt. Vooral de Nickeriaanse samenleving is in de maling genomen door de huidige regering.

Er is tot nog toe geen ontwikkeling in dat distrikt gebracht. De Nickerianen die massaal op de NDP en VA hebben gestemd, zijn nu bedrogen uitgekomen. Het is evident dat ze als stemvee zijn gebruikt door zowel de NDP als de VA.  Er is er duidelijk sprake van bedrog. De beloofde goedkope kunstmest en diesel zijn uitgebleven; in tegendeel is haast alles duurder geworden. De Nickeriaanse boeren en de samenleving zijn radeloos, de government-take is moordend voor de boeren. De agrarische sector wordt kapot gemaakt, de rijstsector krijgt een stiefmoederlijke behandeling.

De politiek analist Hardeo Ramadhin heeft vaak in zijn artikelen met feiten aangetoond hoe deze regering tot nog toe gefaald heeft. Partijleider Somohardjo zei in zijn toespraak dat hij de Hindostaanse achterban niet ziet als een muurbloem. Echter, als we de handelingen van Somohardjo in ogenschouw nemen, zien we dat de partijleider de Hindostaanse achterban wel degelijk als een muurbloem ziet. Getuige het feit dat de Hindostaanse samenleving helemaal niet in beeld is, noch in de partij noch in de regering. Terwijl door de PL beloofd was dat de Hindostaanse achterban goed vertegenwoordigd zou worden op alle niveaus binnen het overheidsapparaat.

Mevrouw Wonnie Bhoedhoe was de enige minister van Hindostaanse afkomst in het kabinet, echter werd ze om nog onduidelijke redenen heel vroeg uitgeknikkerd door president Bouterse.

De onderwijskundige Henry Orie die ook in de VA combinatie zat heeft geen enkele positie kunnen bemachtigen. Tijdens de regeringsformatie had Somohardjo gezegd dat hij negen kandidaten had voorgedragen als minister van onderwijs waaronder ook Henry Ori. Dat was natuurlijk een kletspraat van Somohardjo; hij probeerde Henri Ori zoet te houden. Raymond Sapoen was de enige kandidaat die voorgedragen was voor het ministerschap omdat hij op Somohardjo lijkt.

Sommige mensen zeggen dat het de schuld is van de VHP, dat de Hindostaanse gemeenschap niet vertegenwoordigd is in de huidige regering. Niets is minder waar. Men is gauw geneigd de schuld te schuiven in de schoenen van de VHP. De gewezen vice president de heer Ramdien Sardjoe trad namens het Nw. Front in onderhandeling met de voorzitter van de NDP na de afgelopen stembus uitslagen. Daar bleek gauw dat hij niet met de voorzitter van de NDP onderhandelde, maar met de ex- militair en dictator Desi Bouterse.

De VHP is een partij die gebaseerd is op fundamentele waarden als democratie en rechts- statelijkheid en is daarom niet op de knieën gegaan voor bedrieglijke aanbiedingen.

De VHP heeft geen enkel probleem om samen te werken met de diverse partijen. Ook met de NDP heeft de VHP geen probleem, mits de voorzitter van de NDP afziet van een voorhoede rol in een eventuele regering. Dat de partij niet heeft willen samenwerken met de NDP, is omdat de VHP van mening was en is dat Desi Bouterse wegens drugs veroordeeld is en bovendien nog hoofdverdachte is in de zaak van de 8 decembermoorden. De VHP heeft veel vrienden in zowel de NDP als de VA; deze hebben aangegeven terug te willen komen naar de VHP en velen zijn inmiddels al teruggekeerd.

Zoals alle andere bevolkingsgroepen, levert de Hindostaanse gemeenschap ook een significante bijdrage aan de economie van ons land. In de voorgaande regeringen heeft de Hindostaanse gemeenschap via de diverse politieke partijen een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de inrichting van het bestuur van ons land. De NDP en VA zitten nu in de regering, maar ondanks de grote bijdrage van de Hindostaandse gemeenschap aan de overwinning, is ze helemaal niet vertegenwoordigd in de regering. Vandaag worden de mensen door huidge regering gebruikt ten behoeve van het kapitaal. Bij een eventuele overwinning van de VHP in 2015 of eerder wil zij juist het kapitaal gebruiken ten behoeve van de mensen.

Naipal.A.I

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden / Fos Network

15-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics