Nickerie.Net, donderdag 22 maart 2012


"Wij gaan geen moordenaars verdedigen"

Radjkoemar Randjietsingh, fractieleider Nieuw Front en Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) zijn uit de commissie vergadering gestapt. Dit ging rumoerig aan toe. "Wij gaan geen moordenaars verdedigen. Als jullie dat willen doen, ga je gang", hoorde het personeel van De Nationale Assemblee de oppositieleden roepen. Zij kwamen ook kijken wat er aan de hand is.

340629a98017afb000cd04f9a8200988.jpgGuno Castelen en Radjkoemar Randjietsingh.

De commissie van rapporteurs was in vergadering bijeen vanmorgen. Randjietsingh zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij en Castelen hebben voorgesteld om de nabestaanden, het Hof van Justitie, de deken van Orde van Advocaten, het bedrijfsleven, de vakbeweging en anderen die betrokken waren bij 8 december 1982 te horen.

Te haastig Randjietsingh zegt dat tijdens de vergadering ook Hugo Jabini (Mega Combinatie/NDP) zei dat het kort dag is, maar hij vindt dat er toch een pre advies kan worden uitgebracht. Oesman Wangsabesari (KTPI Nieuwe Stijl) wilde dat het bureau Wetgeving van Justitie en Politie ook erbij wordt betrokken. Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/PALU) vond dat de zaak gewoon kan worden behandeld. Hij voerde aan dat het slechts om een kleine wijziging gaat.

De fractieleider van het Nieuw Front zegt dat het niet gaat om een kleine wijziging alleen. Er worden diverse wetten geschrapt die nu wel opgenomen zijn in de amnestiewet van 1992. Bovendien worden in de initiatiefwet, 8 december en de binnenlandse oorlog met name genoemd.

Participeren niet meer De twee leden van het Nieuw Front zullen niet meer meedoen aan de discussies in de commissie van rapporteurs. "Het heeft geen enkele zin. De mensen luisteren niet en willen gewoon doordrukken. Koste wat het kost moet de wet morgen worden behandeld in het openbaar. Er is totaal geen sprake van overleg", zegt Randjietsingh.

Hij en Castelen trekken zich niet terug uit de commissie. "Wij gaan ons zegje wel doen morgen tijdens de openbare behandeling", deelt Randjietsingh mee. Hij begrijpt niet waarom er zo een haast wordt gemaakt en binnen vier dagen tijd de wet is ingediend en moet worden aangenomen. "Zij hebben de meerderheid en leggen hun wil op. Met 14 mensen kan de wet goedgekeurd worden, wanneer 26 quorum verlenen", zegt hij.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

23-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics