Nickerie.Net, dinsdag 27 maart 2012


Met beschuldigingen richting Rozendaal schiet Bouterse in eigen benen

Desi Bouterse begint steeds meer wild om zich heen te slaan en vooral naar schuldigen te zoeken die zijn leugens hebben blootgelegd. Familie Bouterse probeert opnieuw de vingers te wijzen richting Nederland, terwijl het overduidelijk is dat de weerstand nu komt uit zijn eigen NDP. Parlementariër Diana Chung heeft openlijk haar twijfels uitgesproken dat zij zich niet gaat binden aan de belangen van enkele NDP-individuen boven het belang van het democratisch minnend Surinaamse volk. De in aller haast ingediende amnestievoorstel blijkt nu een averechtse werking te hebben op de strategie van Bouterse. De internationale gemeenschap kijkt nu mee naar de wanhoopsdaden van Bouterse om een veroordeling te ontlopen.

' Chung wij lusten jouw rouw', een intimiderende opschrift, gedragen door een NDP aanhanger.

Bouterse had schaamteloos met medewerking van Imro Manglie NDP-aanhangers opgeroepen om luidkeels te schreeuwen om zijn misdaden te verdedigen. Bouterse en Co. dachten, hoe meer porties, hoe meer mensen in hun voordel zouden schreeuwen. Ineens ontdekte Bouterse en zijn mede misdadigers dat een gros deel van de Surinamers ook een geweten hebben en liever kiezen  voor democratie in plaats van verkapte dictatuur. De gratis NDP bussen waren niet vol en een groot deel van bestellingen van de porties moest worden afgezegd. De verwachte tienduizend NDP aanhangers bleef maar beperkt tot zo'n kleine duizendkoppige menigte, waarvan ruim de helft bestond uit mediavertegenwoordigers, veiligheidsdiensten en nieuwsgierigen.

Bouterse sprak over “Van Loon” en een “Judas” gistermiddag op het plein tegenover een ongeveer duizendkoppige menigte. Bouterse zei dat het Nederland niet is gelukt om uit de anonieme getuige iets zinnigs te halen over een vermeend drugstransport naar Nederland. Uiteindelijk lukte het hun om een zekere Patrick van Loon te laten getuigen tegen Bouterse. Later zou blijken in ruil voor strafvermindering. “Van Loon had nog niet gesproken of de rechter had al een straf bepaald’, zei Bouterse.

De president vertelde de schare NDP-menigte niet alleen over Van Loon, maar vergeleek Rozendaal met een “Judas”. ‘Je hebt altijd een Judas. Zo lang de aarde bestaat, heb je een Judas die voor een bordje linzensoep kan worden omgekocht. Ik benne benieuwd.’ Intussen heeft Rozendaal in de rechtszaak verklaard dat Desi Bouterse persoonlijk Cyrill Daal en Surindre Rambocus heeft doodgeschoten.

In de Bijbelse geschiedenis is Judas de persoon die Jezus Christus verraadde. Wat daarna gebeurde, is bekend. Bouterse vergelijkt Rozendaal met “Judas”. In de huidige woordenboeken staat Judas voor een persoon die verraad pleegt. Als het woord ‘verraad’ wordt opgezocht, staat er “ontrouw”. Het komt erop neer dat Rozendaal, Bouterse ontrouw is geweest, door de waarheid te vertellen en niet het door Bouterse gefabriceerde verhaal.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS / FOS Network

26-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics