Nickerie.Net, dinsdag 10 april 2012


Deelnemersaantal  'protest tegen aantasting rechtsstaat' neemt toe

Het aantal deelnemers voor de stille tocht als protest tegen aantasting van de rechtsstaat blijft groeien. Tot maandagavond hadden 23 organisaties zich geregistreerd. De protestmars begint dinsdagmiddag om 16.00 uur bij het Kerkplein.

Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname

Betty Goede, voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV), zegt aan Starnieuws dat er veel steunbetuigingen zijn ontvangen. "In De Nationale Assemblee is de amnestiewet gewijzigd, maar in een democratie mogen andersdenkenden hun mening geven. Wij zijn blij dat zoveel mensen hun bezorgdheid uiten en zich inzetten voor behoud van de rechtsstaat", zegt Goede.

De organisaties die deelnemen aan de protestmars zeggen bezorgd te zijn over de aanvallen op de rechtsstaat. Er worden pogingen gedaan om het 8 decemberstrafproces stop te zetten.

De regering heeft intussen in recordtempo het wetsontwerp dat woensdagavond goedgekeurd werd, donderdag afgekondigd. Starnieuws verneemt dat binnen de Staatsraad er geen consensus was over het uitbrengen van een positief advies voor het wetsontwerp. Doorgaans wordt er niet gestemd over een onderwerp in dit college. Bij de stemming waren zes leden vóór en vijf tegen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

08-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics