Nickerie.Net, dinsdag 17 april 2012


Oproep aan ambassadeurs om 11 mei naar proces te gaan

Landen die vertegenwoordigd zijn in Suriname, moeten hun ambassadeurs naar de zitting van de krijgsraad op 11 mei sturen. Een resolutie met deze strekking werd zaterdag 14 april gepresenteerd in Amsterdam op een 'solidariteitsbijeenkomst'. Er werden ook bloemen gelegd voor de vijftien slachtoffers van de Decembermoorden van 1982.

Romeo Hoost, initiatiefnemer van de bijeenkomst, wil met de resolutie de rechters van de krijgsraad ondersteunen. Zij zullen namelijk de knoop moeten doorhakken over de voortgang van het Decembermoorden proces, nadat de auditeur-militair voorstelde om het proces op te schorten tot een Constitutioneel Hof zich heeft gebogen over de amnestiewet. Zo'n hof moet eerst nog worden opgericht, zodat het proces waarschijnlijk jaren zal stilliggen.

Advocaat Gerard Spong was somber in zijn inleidng: "Het doek is gevallen." Hij noemde het optreden van auditeur militair Elgin een demasqué, waardoor duidelijk is geworden wat voor man hij is. "Als de krijgsraad niet ingrijpt is Suriname een verloren totalitaire staat." Zijn laatste hoop is gevestigd op de rechters van de krijgsraad.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /RNW

17-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics