Nickerie.Net, woensdag 25 april 2012


Suriname heeft binnenkort consulaat in Guyana

PARAMARIBO- Binnen niet al te lange tijd komt er een consulaat van de Republiek Suriname in het buurland Guyana. De afspraken hieromtrent werden in september 2010 gemaakt toen de voormalige president van Guyana een ontmoeting had met president Desi Bouterse. Dit vond plaats in het district Nickerie.

Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken (Buza) gaan de plannen nog door. Lackin zegt dat de regering van Suriname in een vergevorderd stadium is voor wat betreft de voorbereidingen hiervoor. Het consulaat komt te staan in Springlands in het district Berbice aan de overkant van de Corantijnrivier.

“We denken dat het belangrijk is vanwege de heel goede relatie die er is tussen Suriname en Guyana. Een consulaat in Springlands is heel belangrijk”, benadrukt de bewindsman het belang van de vestiging.

Het personeel voor het consulaat wordt overigens getraind in Paramaribo. Een bron meldt aan de redactie dat de bemensing uit voornamelijk Nickerianen zal bestaan. De naam van een journalist die als correspondent van een dagblad in het rijstdistrict werkte, wordt genoemd als één van de personen die op het consulaat zal werken. Wie de consul-generaal wordt is echter nog niet bekend.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /GFCNiernieuws.nl

23-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics